2024. július 15., hétfőMa Henrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.07.15. Henrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A férfikardcsapat aranyérmes a bázeli Eb-n, a női tőrcsapat bronzérmes

Hirdetés

A férfikardcsapat aranyérmes a bázeli Eb-n, a női tőrcsapat bronzérmes

A Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Decsi Tamás, Rabb Krisztián összeállítású együttesnek a 16-os táblán még nem kellett vívnia, a negyeddöntőben pedig hat tus különbséggel nyert a georgiaiak ellen (45–39) – számolt be a Magyar Távirati Iroda. Szilágyi jól kezdett, de aztán – a szerdai egyéni versenyből menet közben hát- és deréksérülés miatt visszalépő – Decsinek nem sikerült az asszója, így már az ellenfél vezetett, majd többször fordult a kocka. A hatodik pár után 30–29-re a georgiaiak álltak jobban, a folytatásban azonban Rabb és Gémesi is fölényes győzelmet aratott, így Szilágyi és Sandro Bazadze záróasszója előtt nyolctusnyi volt a magyar előny, amelyből hat meg is maradt.

A fináléért a németekkel került szembe a világbajnoki címvédő magyar alakulat, amelyből hiányzott az áprilisi bokasérüléséből már felépült, de még otthon készülő Szatmári András. Ezzel együtt a magyarok meggyőző teljesítményt nyújtottak, fölényes győzelmet arattak (45–32), majd kora este jöhetett a románok elleni döntő, miután utóbbiak az elődöntőben Törökországot győzték le nagy csatában (45–44).

A magyar kardcsapat aztán a döntőben sem állt meg, és a románokat is legyűrte, méghozzá 45–40-re!

Hirdetés

A háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi kezdett, de nem találta a távolságot és a ritmust a langaléta Razvan Ursachival szemben. Rabb azonban rögtön javított a csapat helyzetén, 3–5-ről a Radu Nitu elleni 7–1-es győzelemmel fordított. Gémesi következett Vlad Covaliuval, és a fiatal román – akinek az édesapja a 2000-es olimpia bajnoka – többször meglepte ellenfelét. A magyar kardozó 8–5-re kikapott, de az első kör után így is egy tussal vezetett a csapata.

Rabb megint eredményesen vívott, 5–2-re verte Ursachit, aztán Szilágyi ugyanennyire Covaliut, Gémesinek viszont megint nem ment, a távolsággal akadtak gondjai Nituval szemben, de küzdött, és 5–9-es eredménnyel a héttusos előnyből hármat megőrzött.

A harmadik kör 30–27-ről indult, de a remeklő Rabb Covaliu elleni 5–1-gyel azonnal visszaállította a különbséget. Gémesinek megint sokat kellett dolgoznia, Ursachi többször jó ütemben vitte be elővágását, végül azonban 5–5-ös döntetlennel zárult az asszó, így Szilágyi 40–33-nál ment fel az utolsó ütközetre a pástra. A vele szemben álló Nitu harcosan vívott, csökkentette hátrányát, de nagyon veszélyes közelségbe nem került. Végül Szilágyi 44–40-nél a pást végébe szorulva egy szép védés-visszavágással fejezte be a mérkőzést.

Decsi András szakági vezetőedző az M4 Sport helyszíni stábjának azt mondta, maximálisan elégedett a teljesítménnyel és az elért eredménnyel.

Kicsit felforgatott csapat lépett pástra Szatmári Andris sajnálatos sérülése miatt, de a fiatal Rabb Krisztián nagyszerűen helytállt, a jövő nagy reménysége mindenképpen

– jelentette ki a szakvezető, hozzátéve, hogy a csapat tagjai a magyar kardhagyományokat folytatva szép teljesítménnyel győztek.

Az olimpiával összefüggésben azt mondta, ez az Eb „elsősorban önbizalom-növelő” volt, mert nem találkoztak olyan csapattal, amellyel megmérkőzhetnek majd a párizsi játékokon.

„Edzésállomás volt, de azért mégiscsak Eb” – fogalmazott.

Bravúros magyar bronzérem női tőrben

A Pásztor Flóra, Kondricz Kata, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida összeállítású magyar női tőrcsapat a 16-os táblán a törökök (45–17), majd a negyeddöntőben a németek (45–20) ellen fölényes győzelmet aratott, az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2024/parizs/2024/06/23/parizs-2024-olimpia-vivas-viio-eb-europa-bajnoksag-ferfi-kardcsapat-noi-torcsapat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Harry Kane hatodszor is nekifut a döntőnek, hogy végre-valahára nyerjen egy trófeát

Bő egy éve foglaltuk össze Harry Kane vesszőfutását, kiemelve, hogy hiába vált az angol klub- …