2024. július 18., csütörtökMa Frigyes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.18. Frigyes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A dán szurkolók boldogok, az angolok már látják a Southgate-éra végét

Hirdetés

A dán szurkolók boldogok, az angolok már látják a Southgate-éra végét

A C csoport második körében Anglia csak pontozkodásig jutott a dánokkal a csütörtöki mérkőzésen, hiába találta meg Harry Kane végre a gólvágó cipőjét. A The Guardian összeszedett néhány szurkolói gondolatot az angoloktól, és az összkép egyáltalán nem fest túl rózsásan. Hiába az angol tizenegy a torna egyik legnagyobb esélyese, hogyha nincs középpályájuk, és német kifejezéssel élve Weltschmerz, vagyis „lélekfáradtság” látszik Southgate együttesén. 

Egy rajongó szerint „szörnyű volt az egész, látszott, hogy biztonsági focit akart játszani Anglia, de végül ettől lett kockázatos az egész”. 

Gyötrelmes volt látni, de azt hiszem, hogy csak pontot akartak szerezni, és végül is meg is kapták. És ha nem fizettem volna 100 eurót a jegyért, talán másképp gondolkodnék a dologról

– tette hozzá.

Hirdetés

Körülbelül 20 ezer angol szurkoló látta élőben a mérkőzést, egyikük – aki egészen Walesből utazott Frankfurtig – úgy vélekedett, hogy „a dán szurkolók mégis felülmúltak minket”. Véleménye szerint szervezettek voltak, mindannyian ugyanolyan színekben jöttek, és vörös falat alkottak a lelátókon és az utcákon. „Nem tudom, mikor gyakorolták a skandálásokat, de mindenki tudta minden szavukat, és ez hatással volt a játékra a pályán. Arsenal-szurkoló vagyok, és Declan Rice mindig nyolcas a tízből, de ma este úgy tűnt, mintha megzavarodott volna” – mondta.

A másik oldalon viszont teljes volt az örömmámor, Hjulmand egyenlítő találata után elkezdték a „csak akkor énekeltek, ha nyertek” és az „Európa bajnokai: ezt sosem fogjátok énekelni” című rigmusokkal hergelni az angol szurkolókat.

Az angol szurkolók már látják a Southgate-éra végét

A BBC-n élő chatfolyamban mondhatják el a rajongók a véleményüket az angol csapat Dánia elleni teljesítményéről, és talán annyira nem meglepő, hogy nincsenek elájulva Gareth Southgate válogatottjától. Egyetértenek abban, hogy Southgate egy lecsúszófélben lévő csapatot vett át, és egészen korrekt alakulatot formált belőlük, viszont már rég túl vannak azon a ponton, amikor a „korrekt elég lenne”.

Nincsenek megelégedve a csapatfelállással, szerintük a balhátvéd helyén balhátvédnek, a középpályán középpályásoknak kellene játszani, ráadásul nagy hiba volt kihagyni a keretből Jack Grealisht és Marcus Rashfordot, „két 100 millió fontos játékost, Anthony Gordont és Cole Palmert pedig érdemtelenül nem küldi pályára a kapitány”.

Southgate folyamatosan kudarcot vall, mert nem találja a játékosok megfelelő összetételét a saját rendszerében. A legjobb edzők viszont […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2024/eb/2024/06/21/eb-2024-euro-2024-europa-bajnoksag-gareth-southgate-angol-valogatott/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Babosék párosa három játszmában nyert, elődöntőbe jutott a budapesti tenisztornán

A szerdai játéknap utolsó találkozója volt a Római Teniszakadémián Babos Tímea és Ellen Perez párosának …