2021. július 27., keddMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2021.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A családom kisebb sokkot kapott, amikor külföldre igazoltam

Hirdetés

A családom kisebb sokkot kapott, amikor külföldre igazoltam

Hogyan fogadta a családod, amikor bejelentetted, hogy külföldön folytatod?

Egyszerűen megfogalmazva: kisebb sokkot kaptak. A döntést pár napon belül meg kellett hozni 2017 elején, hogy tudom-e vállalni érettségi előtt a Párizsba történő utazgatást, majd a kiköltözést. A tanulást a gyakorlásokkal hogyan tudom összeegyeztetni, kiskorúságom mellett az utazás és minden más sok-sok dilemmát és aggodalmat okozott. Tudták, hogy ez volt a nagy álmom, viszont nem tudták felmérni, hogy mekkora lehetőség áll előttem. Az akkori menedzserem szakmai szemmel magyarázta el nekik, hogy nincs mitől félniük, ezt a felkérést nem szabad kihagyni.

Milyen áldozatokkal és lemondással jár az, hogy valaki idáig eljusson az e-sportban?

Hirdetés

15 éves koromban minden vágyam az volt, hogy profi e-sportoló legyek, és egy csapat játékosaival összeköltözve gamerházban éljek. 18 évesen Párizsig mentem, hogy ez a vágyam megvalósuljon. Előtte hazai színekben játszottam, amely a tanulás, az iskola mellett már akkor sem volt egyszerű. Próbáltam nagyon sokat gyakorolni, hogy minél jobb legyek, ami sok időt elvett a hétköznapok szabadidejéből és a hétvégékből egyaránt, így magánéletre nagyon kevés idő jutott. Minden energiámat abba fektettem, hogy nemzetközi szinten is felfigyeljenek rám, egyre többet és napi rendszerességgel játszottam főleg külföldi profikkal. Rengeteg streamet néztem, hogy fejlődjek. A fordulópont 2017-ben történt, amikor érettségi előtt álltam, és előtte hónapokig ingáznom kellett Párizs és a lakóhelyem között a versenyek miatt. Ez eléggé felforgatta az életemet, keveset voltam a családommal, nem volt időm az addigi személyes kapcsolataimat ápolni. Szerintem nagyon sok lemondással járt az eddigi karrieremhez vezető út, amit utólag nem bánok, hiszen tudatosan készültem rá, még ha olykor jól esett volna egy kis kikapcsolódás, társaság, családi rendezvényeken való részvétel.

Volt-e olyan pillanat, amikor a szüleid le akartak beszélni arról, hogy e-sportoló legyél?

Ilyenre nem emlékszem, de volt olyan időszak, amikor megnehezítették a helyzetemet a tiltakozásukkal a játékkal kapcsolatban. Gondolok itt arra, hogy kamasz koromban azért az iskola és tanulás mellett nem játszhattam korlátlanul és keretek nélkül. Ezen a területen valahogy velem együtt „nőttek fel”. A hazai versenyeken való részvétel és a velem kapcsolatos pozitív visszajelzések alapján elfogadták, hogy az e-sportnak van jövője. Azt, hogy abban az időben mennyire hittek benne és bennem, vannak kétségeim, de mindig támogattak és mellettem álltak, mára az első számú szurkolóimmá váltak. Rendszeresen beavattam őket az e-sport rejtelmeibe, együtt néztünk közvetítéseket, versenyeket, ligákat. Fiatal koromból kifolyólag rendszeresen vittek hazai rendezvényekre, ott megismerkedhettek játékosokkal, casterekkel, látták, hogy mi fán terem egy-egy ilyen verseny, és mit jelent számomra.

Próbáltak-e más hobbit rád erőltetni a szüleid a League of Legends helyett?

Gyermekkoromban, mint a fiúk többsége, focizni jártam én is. Volt időszak, amikor rendszeresen jártam edzésekre is. Aztán ez elmaradt, mert az időmet inkább a játékkal töltöttem. Ennek nem örültek, de elfogadták, és […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/07/15/e-sport-interju-subicz-bluerzor-daniel-league-of-legends/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kéziseink és vízilabdázóink is javítanának, Milákék pedig a döntőért úsznak – kövessenek minket kedd hajnalban is!

Kéziseink és vízilabdázóink is javítanának, Milákék pedig a döntőért úsznak – kövessenek minket kedd hajnalban is!

Sajnos érem nélkül maradtunk az olimpia 3. napján, hétfőn, pedig Márton Anna a bronzért vívhatott, …