2021. november 28., vasárnapMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
2021.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A brit szövetség kiáll az öttusázók mellett

Hirdetés

A brit szövetség kiáll az öttusázók mellett

Az UIPM végrehajtó bizottságának csütörtöki határozata nyomán elemi erővel tört ki a felháborodás öttusázókörökben a lovaglás tervezett – sőt első fokon már el is fogadott – törlése miatt. Első körben több mint 650 legendás – részben ma is aktív – pentatlonista írta alá azt a kiáltványt, amely felszólítja az UIPM-et és a NOB-ot, hogy hagyják békén a sportágat úgy, ahogy van, a legszebb tusának tartott lovaglás megőrzésével.

A magyar hírességek szinte mindegyike aláírta a dokumentumot, beleértve a sportág ikonjait, Balczó Andrást, dr. Török Ferencet, Fábián Lászlót, gyakorlatilag valamennyi olimpiai és világbajnokunkat. (A jelentős hiányzók egyike Martinek János szövetségi kapitány, Szöul kétszeres olimpiai bajnoka, Atlanta bronzérmese.) Azóta bőven ezer fölé nőtt az aláírók száma, és a mozgalom lavina módjára dagad, készen arra, hogy elsöpörje Klaus Schormann elnököt és a végrehajtó bizottság tagjait az UIPM november 27–28-án esedékes tisztújító közgyűlésén. 

IOC: Save Modern Pentathlon – Sign the Petition! https://t.co/eUm1CHfwzW via @UKChange #savepentathlon #keepthehorses

— Joe Choong ???????? (@JoeChoongy) November 6, 2021

Hirdetés

A nemzeti szövetségek vezetői eddig sunyítottak, nyilvánvalóan pozíciójuk féltésétől vezérelve, most azonban megszólalt David Armstrong, a brit szövetség, a Pentathlon GB elnöke.

Egyvalamit biztosan nem akarok: szájkosarat rakni a versenyzőinkre

– nyilatkozta Armstrong az insidethegames.com-nak, utalva arra, hogy a brit Joe Choong, az aktuális olimpiai bajnok, Tokió férfi aranyérmese indította el a mozgalmat Klaus Schormann és a versenyzők véleménye szerint a sportágat romba döntő végrehajtó bizottság lemondatására.

A sportolóknak megvan a joguk a véleményük hangoztatására. Információm szerint a NOB utasította az UIPM vezérkarát, hogy legkésőbb november 18-ig hozzanak döntést a lovaglás törléséről, ezért volt ez a nagy sietség. Ez azonban véleményem szerint roppant aggályos. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/11/07/igy-is-lehet-kiall-a-brit-szovetseg-az-ottusazok-mellett/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Miért festik pirosra a focisták arcát Olaszországban a héten?

Miért festik pirosra a focisták arcát Olaszországban a héten?

A Serie A-t régóta követők számára aligha jelent újdonságot, mivel a liga most már évek …