2022. július 7., csütörtökMa Appolónia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Appolónia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A Barca olyat tett Kölnben, amire még egyetlen csapat sem volt képes

Hirdetés

A Barca olyat tett Kölnben, amire még egyetlen csapat sem volt képes

A Lanxess Aréna a bronzmeccsen még kissé foghíjas lelátói teljesen megteltek 18 óra előtt néhány perccel. A lekapcsolt reflektorok helyett némi lézershow, a közönség kezében gyúlt vakufény, és a kapuk mögött egy-egy fellobbanó lángcsóva világították be sejtelmesen a teret, amikor a helyi műsorközlő hangja az éterberobbant, hogy a küzdőtérre szólítsa a finálé résztvevőit.

A Barcelona olyasvalamire készült, amelyre a négyes döntők 2010-es bevezetése óta még egyetlen csapat sem volt képes: megvédeni a címét. Sőt, a katalánok már azzal is páratlan bravúrt hajtottak végre, hogy az aranyérem után egyből eljutottak a döntőig. Persze ki más is kacérkodhatott volna jobb esélyekkel a címvédő átkának megtörésével, mint a sorozat rekordbajnoka (10). A duplázás legutóbb szintén egy spanyol csapatnak, a Ciudad Realnak sikerült a 2007–2008-as idény után a 2008–2009-es kiírásban is elhódítva a BL-győztesnek járó serleget. Természetesen még a korábbi lebonyolítási formában, kétmeccses döntőkben bizonyulva jobbnak a THW Kielnél.

A korábbi magyar szövetségi kapitány, Talant Dujsebajev azonban fogadkozott, a Veszprém elődöntőbeli legyőzésénél ők sem akarnak megállni, 2016 után (amikor épp a bakonyiakat verték a fináléban) ismét magasba emelnék a trófeát. Persze ezt jóval könnyebb mondani, mint megtenni.

A Kielce csak abban reménykedhetett, hogy a játékuk minden eleme összeáll, és hasonló hatékonysággal tudják majd gólra váltani a helyzeteiket, mint egy félidőn keresztül a Kiel tette a Barca ellen szombaton (85 százalék felett). 

Hirdetés

I. FÉLIDŐ

Az már az első tíz perc után világos volt, hogy ezt a mutatót nem tudja megközelíteni a lengyel csapat, cserébe viszont ott volt kapujában a Veszprém ellen is több nagy bravúrt bemutató Andreas Wolff! A német hálóőr lélektanilag fontos pillanatokban védett bravúrosan – ezt pedig rögvest az első Barca-akciónál, Cindric lövését hatástalanítva sikerült megalapoznia. 

A Kielce igyekezett csak akkor próbálkozni gyorsindításokkal és lerohanásokkal, amikor tényleg nagyon egyértelműnek tűnt a helyzet és Alex Dujshebaevék csaknem biztosra mehettek, góllal fejezik be az akciót, egyébként inkább lassították a tempót és időről időre akár passzívig is játszották akcióikat, csak akkor dobva el a labdát, amikor már nagyon muszáj volt. Ezzel a meccs elején sikerült is kizökkenteni a Barcelonát, amely ugyan egy-két góllal rendre vezetett, de ellépni nem tudott, s különösen középen megszenvedett a helyzetek kialakításával. Eközben a sárga mezesek épp a széleken nem tudtak mit kezdeni a címvédővel, mindössze két kísérlettel és nulla, azaz nulla szélről szerzett góllal zárva az első félidőt. 

18 perc után, 10–7-es katalán vezetésnél kétperces fórba is került a Barca, de hiába volt három akciója is arra, hogy négyre növelje a különbséget, nem tudott élni ezekkel a labdákkal – Wolff parádézott ismét. A Kielce erőtmeríthetett ebből és vissza is kapaszkodott a meccsbe, a 25. percben 12–12-nél egyenlített a lelátón helyet foglaló 3000-3500 lengyel szurkoló nem kis örömére. Dujsebajev a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kezilabda/2022/06/19/kezilabda-bajnokok-ligaja-barcelona-kielce-donto/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Leimeter Dóra: Nem szeretnénk Párizsig várni, hogy világversenyt nyerjünk!

A világversenyen hosszú évek óta verhetetlennek tűnő amerikaiakat is megszorongatta női pólóválogatottunk a telt házas …