2020. augusztus 14., péntekMa Marcell napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.08.14. Marcell Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / A bajnoki címért óriási harc lehet – a DVSC és a Vasas között…

A bajnoki címért óriási harc lehet – a DVSC és a Vasas között…

Az NB II kapcsán a két feljutónál jóval nehezebb megtippelni a lehetséges bronzérmest. A DVSC, Vasas páros első számú üldözője akár az ETO FC Győr is lehet.  A nyáron Lipták Zoltán és Forró Gyula személyében két volt válogatottat is szerződtető és a négy évvel ezelőtt Eb-résztvevő Priskin Tamást is a soraiban tudó csapatot a Herczeg Miklós, Tuifel Péter edzőpáros dirigálja az új idényben – a győri esélyekről azonban azért nehéz beszélni, mert az elmúlt években rendre alulmúlta a csapat az előzetes várakozásokat.

Az ETO mellett várhatóan az új idényben is a „felsőház” tagja lesz a Gyirmót FC Győr, s odaérhet a Mátyus Jánossal a kispadon sokat fejlődő, Csilus Tamás és Simon András személyében volt NB I-es labdarúgókat igazoló Haladás. Ide sorolnánk az új edzővel, a két évvel ezelőtt a ZTE-vel az NB II-ben bajnokságot nyerő Dobos Barnával készülő Szegedet, az NB I-ből kieső, a nyáron gyengülő, de továbbra is Waltner Róbert által irányított Kaposvárt, a nyáron a Vasastól vereséget szenvedő, ám a másik öt edzőmeccsét megnyerő Csákvárt, valamint a Lovrencsics Balázs személyében korábbi gólkirályát visszaigazoló Soroksárt. Ideérhet továbbá az eddigi többségi tulajdonosát, a Pécsre tartó György Tamást elveszítő, ellenben Kecskés Tamás, Tömösvári Bálint és Deutsch Bence személyében volt NB I-es játéksokkal és az olasz Sampdoriától végleg megszerzett Hutvágner Gergellyel erősítő BFC Siófok is. A Balaton-partiak jó formáját mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a bajnoki főpróbán 3–0-ra megverték az NB I-es Honvédot.

 

SÖTÉT LOVAK – PÉCS, BÉKÉSCSABA, NYÍREGYHÁZA, AJKA, BUDAÖRS  

Az NB II rajtja előtt a legnagyobb számban azok az együttesek vannak, melyek esetében szinte lehetetlen megmondani, hogy a dobogóhoz vagy a kiesést jelentő 18. helyez lesznek majd közelebb az idény végén.

NSO-ADATBANKOK
 NB I
 NB II
 NB III, Keleti csoport
 NB III, Közép-csoport
 NB III, Nyugati csoport

Ide tartozik a frissen feljutó, Bartha László, Óvári Zsolt, Preklet Csaba és Batizi-Pócsi Balázs személyében négy volt NB I-es futballistát igazoló Pécsi MFC (a baranyaiakat licencproblémák miatt 2015-ben zárták ki az NB I-ből, és csak a megyei I. osztályra neveztek, azóta mostanra jutottak vissza a másodosztályig). Említhetjük az előző, félbeszakadt idényt csupán a 15. helyen záró, de nyáron siófoki (Bora György) és dorogi (Kitl Miklós, Paudits Patrik) kulcsemberekkel erősítő Békéscsabát, illetve a legutóbbi három felkészülési meccséből kettőt (a Kisvárda II és a DVSC ellen) elveszítő Nyíregyházát.

A sort folytathatjuk az előző kiírásban hullámzóan teljesítő Budaörssel és az FC Ajkával is, utóbbi a Honvédtól, a Vasastól és a DVTK-tól is vett kölcsön játékost, egyelőre azonban kérdés, ők mekkora erősítést jelentenek majd Kis Károly csapatának.

A BENNMARADÁSÉRT KÜZDHETNEK – SZOLNOK, DOROG, KAZINCBARCIKA, DEAC, SZENTLŐRINC

 OTTHON IS IDEGENBEN
Ahogy az előző idényben, úgy az új évadban is lesznek csapatok, melyek nem a saját arénájukban fogadják ellenfeleiket. A DEAC a saját létesítménye átadásáig a debreceni Nagyerdei Stadionban játszik és nem térhet még haza a Budaörs sem, az újonc Szentlőrinc pályája pedig egyelőre nem alkalmas NB II-es meccsekre, így az az első négy meccsét pályaválasztóként biztosan Kozármislenyben vívja az együttes, a folytatás még kérdéses.

Sokszor mondják, egy újoncnak a második idénye jóval nehezebb az elsőnél, ez most a Szolnoki MÁV-ra hatványozottan igaz lehet, mivel a kerete meggyengült. A Dorog több fontos emberét elveszítette (Forró Gyula, Kitl Miklós, Paudits Patrik, Takács Péter, míg Sitku Illés a klub sportigazgatója lett), az együttesnél most az MTK-val kötött kooperációs szerződésben bíznak, amelynek értelmében több tehetség (Zuigeber Ákos, Szerencsi Miklós, Kovács Máté) Dorogra került.

Boér Gábor vette át a Kazincbarcika irányítását a nyáron, de a fiatal tréner az NB I-es ZTE-től kapott kisvártatva ajánlatot, amelyet el is fogadott. A bajnoki rajton így már Vitelki Zoltán irányítja az együttest, amely nehéz idény elé néz, mivel nem igazán sikerült megerősítenie a keretét.

Az újonc Debreceni EAC közel hatvan esztendő után játszik ismét a másodosztályban, ám nagy kérdés a tagság megtartása szempontjából, hogy a csapat korábban a Lokiban szereplő rutinos tagjai (Spitzmüller István, Rezes László, Nagy Zoltán, Urbin Péter) képesek lesznek-e ismét felvenni a profi futball ritmusát. Ráadásul a feljutásban még aktív szerepet játszó Luis Ramos és Ibrahima Sidibe kettős az NB II-ben már nem folytatja a futballt a DEAC-ban. Bár a Szentlőrinc majd’ egy tucat futballistával bővítette a keretét, a baranyaiak számára hatalmas bravúrt jelentene a bennmaradás kivívása. A csapat egyelőre nem is játszhatja otthon a hazai találkozóit, mert stadionja nem felel meg az NB II-es licenckövetelményeknek.

Az NB II 2020–2021-es idényében fontos változás lehet, hogy a Nemzeti Sport Online-on immár minden mérkőzésről élő, szöveges tudósítással jelentkezünk. Kövesse velünk, olvasson nálunk az NB II új évadjáról!

LABDARÚGÓ NB II
1. FORDULÓ

Augusztus 1. (szombat)

20.00:
Kaposvári Rákóczi FC–Nyíregyháza Spartacus (Tv: M4 Sport)
Augusztus 2. (vasárnap)

17.30:
Soroksár–Debreceni EAC
17.45:
Debreceni VSC–Budaörs (Tv: M4 Sport)
19.00:
Pécsi MFC–Dorogi FC
19.00:
FC Ajka–ETO FC Győr
19.00:
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Békéscsaba 1912 Előre
19.00:
Gyirmót FC Győr–Aqvital FC Csákvár
19.00:
Szolnoki MÁV FC–Szentlőrinc
19.00:
BFC Siófok–Szombathelyi Haladás
20.00:
Vasas FC–Kazincbarcika SC (Tv: M4 Sport)  

Tekintse át a csapatok nyári átigazolásait!

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ FC AJKÁNÁL
Érkezők: Deczki Máté (Veszprém – kölcsönből vissza), Irimiás Gergő (Bp. Honvéd – kölcsönbe), Rétyi Róbert (Vasas FC – kölcsönbe), Tóth Péter (Bp. Honvéd – kölcsönbe), Zvara Levente (Bp. Honvéd – kölcsönbe), Zsolnai Richárd (Diósgyőri VTK – kölcsönbe)
Távozók: Horváth Péter (?), Illés Dávid (MTE 1904), Köles János (szlovákiai, ?), Markó Róbert (?), Pavlitzky Balázs (?)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BÉKÉSCSABÁNÁL
Érkezők: Bidzilya Anton (ukrajnai, MTK – kölcsön után ismét kölcsönbe), Bora György (BFC Siófok), Hodonicki Márk (Békéscsaba II), Kitl Miklós (Dorog), Paudits Patrik (Dorog)
Távozók: Burai Erik (DVSC II kölcsönből vissza), Dávid Zoltán Gergő (Kazincbarcika), Faragó Tomás (szlovákiai, ?), Gréczi Márton (Szeged-Csanád), Ilyés Tamás (Körösladány – kölcsönbe), Lustyik Levente (MTK Budapest kölcsönből vissza), Mácsai László (Körösladány), Polényi Gábor (Siófok), Zahorán Balázs (?)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAÖRSNÉL
Érkezők: Horváth Roland (Budafok), Petneházi Márk (III. Kerület), Petró Balázs (Sárvár), Kovács Péter (Debreceni VSC – ismét kölcsönbe), Sajbán Miklós (Mezőkövesd – kölcsön után végleg)
Távozók: Bakos Szabolcs (III. Kerületi TVE), Fehér-Kaplár Zsombor (Biatorbágy – kölcsönbe), Forgács András (?), Medgyes Sinan (Budafoki MTE), Molnár Bence (Érd – kölcsönbe), Ódé Norbert (Vác FC), Stieber András (Újpest), Tóth Keve (BVSC – kölcsönbe)


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A CSÁKVÁRNÁL
*
Érkezők: Koch Attila (Puskás Akadémia II – kölcsönbe), László Noel (Puskás Akadémia II – kölcsönbe), Magyar Zsolt (Puskás Akadémia II – kölcsönbe), Nándori Botond (Puskás Akadémia – kölcsönbe), Papp Milán (Puskás Akadémia II – kölcsönbe), Marko Vukaszovics (montenegrói-magyar, szabadon igazolhatóként – legutóbb ETO FC Győr), Zelizi Patrik (Bicske)
Távozók
: Galambos Ádám (Nyíregyháza), Hermány Bence (?), Kiprich Dávid (Tiszakécske), Pratsler Benjamin (?), Sipos Zoltán (?), Szabó Norman (Balassagyarmat)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI EAC-NÁL
Érkezők: Acsádi Bence (DVSC), Belényesi Csaba (DVSC), Székely Dávid (Füzesgyarmat), Szabó Kornél (DVSC – kölcsön után ismét kölcsönbe), Takács Péter (Dorog)
Távozók: Krajcsó Krisztián (Körösladány), Luis Ramos (hondurasi, ?), Ibrahima Sidibe (szenegáli, ?)
 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-NÉL
Érkezők:
Bévárdi Zsombor (Kaposvári Rákóczi – kölcsönből vissza), Korhut Mihály (Arisz Szaloniki, görög – szabadon igazolhatóként), Kovács Róbert (DVSC II – profi szerződést kapott), Pintér Ádám (Kaposvári Rákóczi – kölcsönből vissza), Poór Patrik (Paks, szabadon igazolhatóként),Sós Bence (Puskás Akadémia), Tischler Patrik (Kisvárda), Varga József (Puskás Akadémia), Zöldesi Illés (Kisvárda – kölcsönbe)
Távozók: Barna Szabolcs (MTK Budapest), Babatunde Adeniji (nigériai, ?), Belényesi Csaba (DEAC), Haruna Garba (nigériai, ?), Jurij Habovda (ukrán, ?), Kovács Péter (Budaörs – kölcsön után ismét kölcsönbe), Kóródi Nándor (Szeged – kölcsön után végleg), Luka Milunovics (szerb, ?), Szabó Kornél (DEAC – kölcsön után ismét kölcsönbe), Nikola Trujics (szerb, Lárisza – Görögország), Nagy Sándor (Bp. Honvéd), Bereczki Dániel (?), Csősz Richárd (?)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DOROGNÁL
Érkezők: Beliczky Gergő (Siófok), Kovács Máté (MTK, kölcsönbe), Szerencsi Miklós (MTK, kölcsönbe),Tóth Barnabás (Tiszakécske), Tulipán Ákos (Taksony), Váli Balázs (Dorog U19), Zabari Dávid (Iváncsa), Zuigeber Ákos (MTK, kölcsönbe) 
Távozók: Borsos Vilmos (Paksi FC – kölcsönből vissza), Forró Gyula (ETO FC Győr), Földi Botond (Mezőkövesd – kölcsönből vissza), Fürjes Ádám (Érd), Kitl Miklós (Békéscsaba), Paudits Patrik (Békéscsaba), Sitku Illés (visszavonult), Takács Péter (Debreceni EAC)

 NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ETO FC GYŐRNÉL
Érkezők: Forró Gyula (Dorog – szabadon igazolhatóként), Gundel-Takács Bence (Mol Fehérvár – kölcsönbe), Kerkez Milos, Ruisz Barnabás, Szabados Attila, Szabó Tamás, Sipőcz Bence (mindannyian Fehér Miklós Akadémia), Király Botond (Vasas), Lipták Zoltán (Gyirmót FC Győr), Májer Milán (Budapest Honvéd), Szuhodovszki Soma (MTK – kölcsönbe), Temesvári Attila (Budapest Honvéd – kölcsönbe), Vankó Imre (Szeged)
Távozók:
Nemanja Andrics (szerb-magyar, ?), Marius Charizopulos (szlovák-magyar, ?), Dobos Áron (Fortuna Sittard – Hollandia, kölcsönből vissza, onnan Szeged?), Gaál Bálint (?), Gengeliczki Gergő (Soroksár), Horváth Zoltán (Kisvárda), Horváth Tamás (?), Kun Bertalan (ZTE), Lovrencsics Balázs (Soroksár), Rengel Péter (?), Simon András (Haladás), Simon Ádám (Szeged-Csanád GA), Tömösvári Bálint (Bp. Honvéd – kölcsönből vissza, onnan BFC Siófok, kölcsönbe)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A GYIRMÓT FC GYŐRNÉL
Érkezők: Hajdú Ádám (Vasas),  Herjeczki Kristóf (Bp. Honvéd – kölcsön után végleg), Juhász Zsombor (Bp. Honvéd – kölcsönbe), Major Martin (Mol Fehérvár II, kölcsönbe), Szatmári István (MTK Budapest), Szegi Vince (Mosonmagyaróvár – kölcsönből vissza), Réti Patrik (BFC Siófok)
Távozók: Lipták Zoltán (ETO FC Győr), Koltai Tamás (befejezte pályafutását), Májer Milán (Bp. Honvéd – kölcsönből vissza), Sandal Dominik (szlovákiai, Lipót), Szabó Lukas (szlovákiai, ?), Tóth Bence (?), Varga Péter (szlovákiai, ?), Villám Balázs (?)

 NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL
Érkezők: Csilus Tamás (BFC Siófok), Kovalovszki Máté (Lipót Pékség – kölcsönből vissza), Mocsi Attila (Mol Fehérvár FC), Simon András (ETO FC Győr)
Távozók: Balogh Ferenc (MTE 1904 – kölcsönbe), Bokor Bence (MTE 1904 – kölcsönbe), Gyurján Márton (ZTE), Jagodics Márk (Mezőkövesd), Tóth-Gábor Kristóf (Budapest Honvéd)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KAPOSVÁRI RÁKÓCZINÁL
Érkezők: Földi Botond (Mezőkövesd, kölcsönbe), Szarka Ákos (szabadon igazolhatóként – legutóbb Szuvon FC, dél-koreai), Varjas László (Mezőkövesd, kölcsönbe), Varjas Zoltán (Mezőkövesd, kölcsönbe)
Távozók: Ádám Martin (Paks), Bévárdi Zsombor (Debreceni VSC – kölcsönből vissza), Farkas Aurél (Nyíregyháza Spartacus), Fodor Marcell (visszavonult), Hegedűs Dávid (Eger), Nagy Richárd (Paks), Antun Palic (horvát, ?), Pintér Ádám (Debreceni VSC – kölcsönből vissza), Slakta Balázs (Szentlőrinc), Igors Tarasovs (lett, ?), Dinko Trebotic (horvát, Dinamo Minszk – Fehéroroszország), Zsiga Ervin (CS Municipal Satu Mare – Románia), Andriy Yakimiv (ukrán, ?)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KAZINCBARCIKÁNÁL
Érkezők: Ádám Ferenc (Putnok – kölcsönből vissza), Dávid Zoltán Gergő (Békéscsaba), Lakatos Miklós (Putnok – kölcsönből vissza), Tóth László (Vasas FC – kölcsönből vissza)
Távozók: Fekete Ádám (?), Gábor Lukács (Jászberény), Géringer Tamás (Diósgyőri VTK – kölcsönből vissza), Harangozó Bence (Sopron)

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A NYÍREGYHÁZA SPARTACUSNÁL
Érkezők: Farkas Aurél (Kaposvári Rákóczi), Galambos Ádám (Csákvár), Jánvári Gábor (BFC Siófok), Kalocsai László (Mezőkövesd-Zsóry II), Kulcsár Hunor (Tiszaújváros – kölcsönből vissza), Motkó Benjamin (Tállya – kölcsönből vissza), Papucsek Barna (szabadon igazolhatóként, legutóbb Balmazújváros), Vasziljevics Nikola (Szeged-Csanád GA U19), Yasin Hamed (szudáni-magyar, szabadon igazolhatóként, legutóbb Sepsi OSK)
Távozók: Forgács Dávid (Paks, onnan Szentlőrinc, kölcsönbe), Pejovics Danilo (szerb-magyar, Szeged – szabadon igazolhatóként), Szekszárdi Tamás (?)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PÉCSI MFC-NÉL
Érkezők: Bartha László (Paksi FC), Óvári Zsolt (DVTK), Preklet Csaba (Tiszakécske), Króner Martin (Budafok), Batizi-Pócsi Balázs (Tiszakécske), Vukman Donát (MTK Budapest)
Távozók: Egyed Balázs (Sajóbábony), De Oliveira Ayrton (brazil, ?), Szabó Dominik (Kozármisleny)

 NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BFC SIÓFOKNÁL
Érkezők: Benke András (Hévíz – kölcsönből vissza), Csibra Dániel (Hévíz – kölcsönből vissza), Hutvágner Gergely (Sampdoria – Olaszország, kölcsön után végleg), Kecskés Tamás (Paksi FC), Lapos Máté (Bicske – kölcsönből vissza), Tömösvári Bálint (Bp. Honvéd – kölcsönbe), Török Dávid (Bicske – kölcsönből vissza), Deutsch Bence (MTK Budapest – szabadon igazolhatóként), Polényi Gábor (Békéscsaba)
Távozók: Beliczky Gergő (Dorog), Benke András (II. Kerület UFC), Bora György (Békéscsaba), Csilus Tamás (Haladás), Horváth Attila (Tiszakécske), Jánvári Gábor (Nyíregyháza Spartacus), Kővári Róbert (Paksi FC – kölcsönből vissza), Lorentz Márton (Paksi FC), Molnár Péter (Puskás Akadémia II), Remili Mohamed (III. Kerületi TVE), Réti Patrik (Gyirmót FC Győr)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A SOROKSÁRNÁL*
Érkezők: Gengeliczki Gergő (ETO FC Győr), Kópis Róbert (Soroksár U19), Lovrencsics Balázs (ETO FC Győr), Magyari Szilárd (FK Csíkszereda/FK Miercurea Ciuc – Románia), Varga Ádám (Ferencváros – kölcsönbe), Vida Kristóf (Ferencváros – kölcsönbe)
Távozók: Lőrinczy Attila (Budafoki MTE), Molnár Róbert (Szentlőrinc), Pál András (Tiszakécske), Völgyi Dániel (Nyköping – Svédország)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A SZEGED-CSANÁD GA-NÁL
Érkezők:
Gréczi Márton (Békéscsaba), Kóródi Nándor (DVSC – kölcsön után végleg), Orosz Márk Erik (Hódmezővásárhely – kölcsönből vissza), Ódor Máté (Szeged-Csanád GA U19), Pejovics Danilo (szerb-magyar, Nyíregyháza – szabadon igazolhatóként), Takács Tamás (Mezőkövesd – kölcsönbe), Simon Ádám (ETO FC Győr), Varga Bence (MTK Budapest)
Távozók: Alekszics Branimir (szerb-magyar, ?), Andorka Péter (befejezte pályafutását), Koszó Balázs (?), Kuti Krisztián (?), Kóródi Nándor (Debreceni VSC – kölcsönből vissza), Szántai Levente (befejezte pályafutását), Tóth Máté (Mezőkövesd – kölcsönből vissza), Vankó Imre (ETO FC Győr), Zvara Dávid (?)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A SZENTLŐRINCNÉL
Érkezők: Dulló Martin (Vác), Forgács Dávid (Paks – kölcsönbe), Kapronczai Gergely (MTK – kölcsönbe), Kovács Dávid (Tiszakécske), Lehoczky Roland (MTK – kölcsönbe), Molnár Róbert (Soroksár), Nagy Barnabás (MTK – kölcsönbe), Sinkovits Dávid (Topolya), Sili Luka (III. Kerület – kölcsönbe), Slakta Balázs (Kaposvár), Törőcsik Péter (MTK – kölcsönbe)
Távozók: 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A SZOLNOKNÁL
Érkezők:
Bárdos Bence (Diósgyőri VTK – kölcsön után ismét kölcsönbe)
Távozók: Annus Árpád (Monor), Albert Ádám (Jászberény), Simon Attila (Taksony), Szabó Péter (?), Szabó Richárd (Füzesgyarmat)

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL
Érkezők: Bánfalvi Dániel (Kubala Akadémia), Kalmár Olivér (ETO FC Győr – kölcsön után végleg), Litauszki Róbert (Újpest FC), Pekár László (Mezőkövesd), Radó András (ZTE, szabadon igazolhatóként), Silye Erik (Ferencváros, legutóbb Mezőkövesd – kölcsönben), Sztojka Dominik (UTE – a VKLA szerződtette, de profi szerződést kötött)
Távozók: Bősz Levente (?), Hajdú Ádám (Gyirmót FC Győr), Király Botond (ETO FC Győr), Lakatos Csaba (Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Nagy Zoárd (Balatonfüred – kölcsönbe), Rétyi Róbert (FC Ajka – kölcsönbe), Szmola Bálint (Balatonfüred – kölcsönbe), Torghelle Sándor (?), Tóth László (Kazincbarcika – kölcsönből vissza)

*Azoknál a csapatoknál, amelyeknek NB I-es partnerklubjuk van, csak akkor soroljuk fel a kölcsönjátékosokat, ha visszatérnek anyaegyesületükhöz, vagy másik gárdához kerülnek, ill. ha most érkeztek kölcsönbe.

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/a-bajnoki-cimert-oriasi-harc-lehet-a-dvsc-es-a-vasas-kozott-2775455

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Szurkoljatok! – Vincze András jegyzete

    Huszonhétezer-hétszáz. Szerintem ennyi focirajongó lesz kint a magyar labdarúgó-bajnokság első fordulójában – pénteken, …