2024. július 19., péntekMa Emília napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.19. Emília Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A 96. percben jött a dráma a derbin, ez még akár a magyar csapatnak is jól jöhet…

Hirdetés

A 96. percben jött a dráma a derbin, ez még akár a magyar csapatnak is jól jöhet…

A Németország–Skócia nyitómérkőzés tapasztalataiból kiindulva ezúttal mindenképpen igyekeztünk elkerülni a müncheni belváros káoszát, még ha a szerbek és a szlovénok nyilván nem is mozgattak meg annyi embert, mint a házigazda, de így is színültig megtelt az Allianz Aréna.

A magyar válogatott weileri sajtónyilvános edzését követően így most a stadiontól kissé még északabbra található Garching felé vettük az irányt, ez pedig jó döntésnek bizonyult, hiszen az onnan érkező vonat- és gyalogút kifejezetten szellősre sikeredett – még festői látványban is lehetett részünk az aréna előtt átvágtató lovasrendőrosztagnak köszönhetően.

A rendfenntartóknak szerencsére nem kellett közbeavatkozniuk, a két szurkolótábor együtt vonult a helyszínre. 

Hirdetés

Az már más kérdés, hogy nem minden szervező volt maradéktalanul képben a stadionnal és környékével, kis túlzással négyen ötféle útirányt mutattak a beléptetéstől kezdve a sajtóasztalokig, de a lényeg, hogy a kezdésre gond nélkül mindenki elfoglalhatta a helyét.

Régóta vártak már a visszatérésre, felemás eredménnyel sikerült a rajt

A csütörtöki játéknap első mérkőzésén a volt Jugoszlávia két tagállama csapott össze, a jogutód Szerbia nyolcadszor mérte össze az erejét Szlovéniával, az örökmérleg eddig borzasztóan kiegyenlített volt:

EGY-EGY SZERB ÉS SZLOVÉN SIKER MELLETT HAT (!) DÖNTETLEN SZÜLETETT, A GÓLKÜLÖNBSÉG PICIT ELŐBBI NEMZET FELÉ HÚZott (13–11).

Érdekesség, hogy mindkét csapat 2000 óta várt arra, hogy ismét kontinensviadalon szerepelhessen.

A kezdés a szlovénok számára alakult jobban, Christian Eriksen csodás Eb-visszatérését egyenlítéssel rontották el, a szerbek pedig pont nélkül maradtak Anglia ellen. 

Korai szlovén fölény után ébredtek a szerbek, izgalmas volt a félidő végjátéka

A szerbek nem is hagyták változatlanul a kezdőcsapatot, kikerült Szergej Milinkovics-Szavics és Gudelj a középpálya belsejéről, helyettük Ivan Ilics és a csapatkapitány Dusan Tadics került be, aki a drukkerektől a legnagyobb ovációt gyorsan be is gyűjtötte. Volt egy harmadik változtatás is, de ez sajnos papírforma volt, hiszen Filip Kosztics az angolok elleni meccs első félidejének hajrájában súlyos térdsérülést szenvedett így számára rögvest véget is ért a torna. 

Hiányában a szerb csapat a Rajkovics – Veljkovics, Milenkovics, Pavlovics – A. Zsivkovics, Ilics, Lukics, Mladenovics – Tadics – Vlahovics, Mitrovics felállásban lépett pályára, az ellenfél pedig az Oblak – Karnicnik, Drkusic, Bijol, Janza – Stojanovic, Gnezda Cerin, Elsnik – Sporar, Sesko tizeneggyel indult csatába első Eb-győzelméért.13

Galéria: UEFA Szlovénia – Szerbia mérkőzésFotó: Carl Recine / Getty Images Hungary

Ahogyan az odáig vezető úton, a lelátón is volt keveredés a szurkolók között, érzésre a szerb tábor volt nagyobb, de lelkesedésben a szlovén sem maradt le, hát még akkor, amikor a negyedik percben Adam Gnezda Cerin átlövését Predrag Rajkovics védte kisebb nehézségek árán.

Maradtak lendületben a szlovénok, a nyolcadik percben pedig már bravúrra is szüksége volt a szerb kapusnak, Jan Mlakar próbálkozását lábbal hárította.

Ezután kissé megnyugodtan a kedélyek, és a félidő derekáig kellett arra várni, hogy ismét felpörögjenek az események, ekkor pedig a szerbek vették kezükbe a kezdeményezést, előbb Alekszandar Mitrovics kapura tartó, de nem túl veszélyes fejesét hárította Jan Oblak, majd ugyanő került nem sokkal később helyzetbe egy szöglet után, de közelről ezúttal nem célzott pontosan.

A játékrész hajrája aztán alaposan kárpótolt mindenkit, előbb Timi Max Elsnik révén egy szlovén kapufát, majd egy fölé szálló Benjamin Sesko-ismétlést jegyezhettünk fel, majd Mitrovics ziccerénél Oblak bizonyította, hogy még mindig a világ egyik legjobb kapusa.

Hogy nem eseménytelen negyvenöt percet láthattunk, az a 0,77-es és 1,11-es várható gólmutatókból is látható, összesen 13 lövéssel próbálkoztak a felek (7–6), mindkét tábornak volt oka bőven izgalomba jönni.

Nagyon bekezdtek a szerbek, 

A második félidőre már

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2024/eb/2024/06/20/eb-2024-szlovenia-szerbia-c-csoport-2.-fordulo-osszefoglalo-munchen-helyszini-riport/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Gulácsi Péter a Nemzeti Kézilabda Akadémián edz

A NEKA csütörtökön a közösségi oldalán számolt be róla, hogy Gulácsi a Balatonnál tölt néhány …