2023. március 28., keddMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Sport / 12 éves lányok ellen versenyez egy középkorú, transznemű nő – a szülők felháborodtak

Hirdetés

12 éves lányok ellen versenyez egy középkorú, transznemű nő – a szülők felháborodtak

A Telegraph több levelet is kapott edzőktől és szülőktől, akiknek a lánya klubkrikettmérkőzéseken szembesült a játékossal.

Mindannyian aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy milyen biztonsági következményekkel jár, ha egy felnőtt, aki a férfipubertáskor hátramaradt fizikai előnyeit hordozza magában, ugyanabban a ligában játszik, mint a lányok.

Az egyik edző levele szerint a játékos „keményebben üti a labdát, mint bárki más, akit a ligában” látott.

Úgy tudni, hogy a játékos korábban már okozott sérüléseket, bár nem szándékosan, többek között egy játékvezetőnek és egy ellenfélnek a megyei bajnokságban, utóbbi hónapokig nem tudott játszani.

Hirdetés

Néhány szülő, akit zavar a fiatal lányok és egy férfinak született felnőtt közötti jelentős hatalmi egyenlőtlenség, azzal fenyegetőzött, hogy válaszul kiveszi a lányát a ligából. Egyikük „elfogadhatatlannak, kellemetlennek és veszélyesnek” minősítette a helyzetet.

Egy 13 év alatti, megyei csapatban szereplő lány édesanyja elismerte, hogy valóban aggódik a lánya biztonsága miatt, és azzal érvelt, hogy szerinte nem helyénvaló, hogy egy felnőtt, aki a férfipubertás fiziológiai előnyeit élvezi, ugyanabban a ligában szerepeljen – írja a lap.

A megoldás: fogja vissza magát

A liga azon ülésén, amelynek célja az volt, hogy megvitassák a 12 éves lányok női játékba való „feljátszásával” kapcsolatos aggodalmakat, valamint a méret és az erő esetleges egyenlőtlenségeit, a transznemű játékos klubja kifogásolta, hogy meg kell kérniük a krikettjátékost, hogy „fogja vissza magát”.

Az eset által felvetett aggodalmak olyannyira elhatalmasodtak, hogy hat, első osztályú megyéből álló csoport a múlt héten találkozott a krikettbizottsággal, hogy tisztázza az esetet. Mindannyian azzal érvelnek, hogy a lányok testi épségének kérdésében egyértelmű útmutatás nélkül […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2023/02/18/transznemu-no-krikett-anglia-verseny/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megtört a 40 éves átok, álomszerű magyar rajt az Eb-selejtezőben

Megtört a 40 éves átok, álomszerű magyar rajt az Eb-selejtezőben

Óriási esélyt kaptunk A Nemzetek Ligájában mutatott nagyszerű menetelés eredményeként sosem látott esélyként az első …