2021. május 17., hétfőMa Paszkál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 290,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.05.17. Paszkál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 290,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Zsidai Roy az első hétvégéről, és ami előttünk van

Hirdetés

Zsidai Roy az első hétvégéről, és ami előttünk van

Milyen volt az első hétvége?

Titkon azt vártam, mint ahogy 2012-ben, a Spíler nyitásakor történt, amikor nagyon óvatos várakozásokkal, csendben megnyitottunk, és mire a pult alatti szerelésből felnéztünk, a helyszín színültig telt lelkes vendéggel. Pont így történt, és ez megható volt. Megtelt minden nyitva lévő teraszunk, nem csak Pesten. Ennek kifejezetten örülök, mert végre a magyar vendégek is megtapasztalták, hogy a budai Vár milyen csodálatos, és egyáltalán nem macera feljönni a várba sétálni, ebédelni, vacsorázni egyet.

2020090862583r (1)

Fotó: Kaunitz Tamás / Zsidai Csoport

A vendégeink egyébként nagyon fegyelmezetten viselkedtek, amit köszönök mindenkinek. Öröm volt látni kollégáim szemében is a tüzet. Alig várták, hogy újrainduljon az élet, és nagyon gyorsan vissza is rázódtak. Erős a morál és az összetartás, lelkes vagyok.

Hirdetés

Mit gondol a vendéglátás jelenlegi helyzetéről?

A budapesti vendéglátás egy füstölgő csatatérre emlékeztet. A legtöbb hely felélte minden tartalékát, ha egyáltalán volt neki, hiszen ne felejtsük, hogy beruházási fázisban érkezett a járvány, ahol sokan befektették tartalékaikat, és eladósodtak. Tartalékok híján sokan kölcsönökből, hitelekből tartjuk életben vállalkozásainkat és fizetjük beszállítóinkat, munkatársainkat. Közben üzleti utazó és külföldi látogató késő őszig nem várható, budapesti vendégeink pedig a jó idő beköszöntével egyre több időt fognak vidéken, a Balatonnál vagy külföldön tölteni, így még a helyi vendégek is elapadnak. Rövid távon a legfontosabb, hogy a teljes átoltottság meglegyen, és megszabaduljunk ettől a járványtól. Ebben a vendégeknek és a kollégáknak is nagy felelőssége van. Én minden kollégámat személyesen kértem, hogy oltakozzon. A kommunikációnak megvan az eredménye, sokukat már beoltottak, és gyakorlatilag 100 százalék a regisztrációs arányunk. Nálunk hamarosan mindenki be lesz oltva, és így a vendégeink a legnagyobb biztonságban érezhetik nálunk magukat.

SpilerBudaTerasz

Fotó: Batár Zsolt / Zsidai Csoport

Sok vendéglátó elbocsátotta a munkavállalóit, most látjuk, hogy beindul újra a toborzás. Hogyan oldották meg a személyzeti kérdést?

A napokban láttam a Netflixen a Vespa-sztorit, ami Enrico Piaggio és cége küzdelmeit mutatta be a világháború utáni években. Nagyon lelkesített az az összefogás, amit a lerombolt családi vállalkozásuk dolgozói és vevői mutattak. Ha nincs az az összefogás és felelősségtudat, akkor ma nincs Vespa, és már senki nem tudja, mi is az a Piaggio.  Erre a szorgalomra, felelősségtudatra, lojalitásra van ma is szükség, hogy a fejlődést folytassuk, és a már ma is szuper menőnek számító Budapest egyre jobb és vagányabb hely legyen. Mi a lezárások alatt is 100 kollégánkat alkalmaztunk. Az egész házhoz szállítás lényege az volt, hogy minél több kollégát megmentsünk és edzésben tartsunk. Jelenleg ők alkotják cégünk gerincét, szívét, lelkét. Mint a háborúban lebombázott gyárat, velük […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/degusztator/2021/04/28/zsidai-roy-az-elso-hetvegerol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Otthagyná a színpadot Lehoczky Zsuzsa?

Otthagyná a színpadot Lehoczky Zsuzsa?

Azon gondolkodik Lehozczky Zsuzsa, hogy abbahagyja a színpadi munkát, mert rengeteg jó, tehetséges, fiatal színész …