2021. szeptember 19., vasárnapMa Vilhelmina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.09.19. Vilhelmina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Zenét lopni nem nehéz, csak elhitetni azt, hogy nem loptunk

Hirdetés

Zenét lopni nem nehéz, csak elhitetni azt, hogy nem loptunk

Akik a kétezres évek elején nőttek fel, élték tinédzser korukat, estek először szerelembe, vagy próbáltak kiszakadni az aszott hétköznapokból, azoknak nem ismeretlen a Nickelback. A rádió-rock slágerek sorozatgyártásának legnagyobb mesterei a mai napig nem tűntek el, habár most nem egy új lemez, vagy valami csajozós botrány miatt izzik körülöttük a levegő.

A Nickelback 2001-ben

A Nickelback 2001-ben

Fotó: Martin Philbey / Getty Images Hungary

TÖRTÉNT UGYANIS, HOGY EGY KIRK JOHNSTON NEVŰ FÉRFI SZERZŐI JOGSÉRTÉSSEL VÁDOLTA MEG A ZENEKART, A ROADRUNNER RECORDS-OT, VALAMINT A LIVE NATION-T.

Hirdetés

A férfi szerint az ő és zenekara 2001-ben írt egy Rock Star című dalt, és szolgált alapul a Nickelback 2005-ös, szinte azonos nevű slágerének.

Amikor felvették a dal demóját, körbeküldték azt különféle kiadóknak abban a reményben, hogy felkelti valakinek az érdeklődését. Ekkor jutott el a nóta a Roadrunner Records-hoz is, ami a Nickelback mögött álló lemezcég. Johnston szerint a kiadó szabad hozzáférést biztosított a zenekarnak a demóhoz, amit ők gátlástalanul fel is használtak saját slágerük elkészítéséhez.

A zenekar tagadja, hogy bármi hasonló történt volna, továbbá rávilágítanak a tényre, hogy a két dal nem mutat erőteljes hasonlóságokat. Ezzel szemben Johnston perre tervezi vinni az ügyet, mivel szerinte […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2021/08/22/zenet-lopni-nem-nehez-csak-elhitetni-azt-hogy-nem-loptunk/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Galambos Lajos dalban mondja el reményeit az Indexen

Galambos Lajos dalban mondja el reményeit az Indexen

A Sunday Brunch vendége Galambos Lajos dalban mondta el érzéseit és reményeit. Tekintse meg az …