2021. június 16., szerdaMa Jusztin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
2021.06.16. Jusztin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Zaklatási ügy: az Operettszínház továbbra sem árul el minden részletet

Hirdetés

Zaklatási ügy: az Operettszínház továbbra sem árul el minden részletet

  • 2019 második felében több mint harmincan hagyták ott a Budapesti Operettszínházat. Legtöbben Kriza Zsigmond ügyvezető igazgató vezetési stílusára panaszkodtak, az elviselhetetlen légkörre, sokan szexuális zaklatással, hatalommal való visszaéléssel vádolták.
  • A panaszokkal több munkavállaló fordult Kiss-B. Atilla főigazgatóhoz, aki a szóbeli panaszokra nem reagált, volt, akit a bejelentést követően visszaküldött Krizához egy négyszemközti, zárt ajtós megbeszélésre.
  • 2020 februárjában Kriza Zsigmond távozott a Budapesti Operettszínházból, ezt az intézmény közleményben tudatta, amelyben nem tettek említést zaklatás gyanújáról vagy hatalommal való visszaélésről, cserébe méltatták Kriza addigi, színházon belüli munkáját.
  • 2020 júniusában az Indexnek több áldozat is nyilatkozott. Kiss-B. Atilla főigazgató először tagadta, hogy panasz érkezett Kriza Zsigmondra, majd állította, kivizsgálta a bejelentéseket, mindent rendben talált, és sajnálta, hogy Kriza távozott. Pár nappal később a Hír TV-ben viszont beismerte, hogy Krizára „rávetült a gyanú árnyéka”, ezért közös megegyezéssel távozott a színházból.
  • 2020 júniusában Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter vizsgálatot rendelt el, hogy kiderüljön, a Budapesti Operettszínház igazgatója mindent megtett-e a panaszos ügyek tisztázásával kapcsolatban.
  • Az áldozatok egy csoportját képviselő Gál András ügyvéd levélben felajánlotta segítségét az Emminek, hiszen a sértettek meghallgatása elengedhetetlen lett volna a vizsgálathoz. […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/06/04/operettszinhaz-adatigenyles-megtagadta-zaklatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Grecsó, Dés és Kepes is kiáll az autista gyerekek mellett

Grecsó, Dés és Kepes is kiáll az autista gyerekek mellett

Jótékonysági könyvaukciót hirdet június 15–17. között az Autistic Art Alapítvány. Körülbelül negyven kortárs magyar író és …