2022. január 19., szerdaMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
2022.01.19. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / YouTube-diszkó, 47. hét: Ha Majka papucs lenne, milyen márka lenne?

Hirdetés

YouTube-diszkó, 47. hét: Ha Majka papucs lenne, milyen márka lenne?

Horváth Tamás és Majka megeleveníti a Ragyogás szállodai bulijait az év egyik legnagyívűbb klipjében. Rúzsa Magdolna egyszerre harcol az angol nyelvvel és a férfi kézilabdásokért, miközben megmutatkozik Jimmy J. Hollywood rendező tehetsége is; így áll össze az a klip, amelyet minden bizonnyal európaiak százezrei fognak pörgetni éjt nappallá téve.

Az Ivan & The Parazol a Carson Comával párosozik pingpongban, miközben úgy nyelik a párizsis szendvicset, mint kacsa a nokedlit. Tóth Andi torkát megint fojtogatja a sírás(ó), Byealex pedig egy dalszerző workshop keretében mutatja be, hogy ő a nép egyszerű gyermeke, csak egy a sok közül. Ebben Manuel segít neki, akinek szintén egyszerűségében rejlik a középszerűsége.

 HORVÁTH TAMÁS X MAJKA: NEKEM TE NE

  • Hülye gazdagok, hallod, hogy utálom ezeket, te!
  • Kik ezek, te? Tortát malaccal?
  • Malac? Szerinted ez malac?
  • Kismalac, nem?
  • Ez kacsa, te barom!

Így Majka és Horváth Tamás, akik egy elegáns szállodában dolgoznak és szervírozzák a gazdagok vacsoráját. De nem számítanak arra, hogy közben Nagy Bence klipet rendez a szobában. És ebben a klipben már Majesz és Tamás a gazdagok, akik jól a többiek orra alá dörgölik sikereiket.

Hirdetés

Hadd kérdezzek valamit, rappesek.

Hogy az a sok vaker, amit kiköptetek,

az most húsz év távlatában megérte?

Mennyi mindent kaptatok ti cserébe?

Emlékeket, lányokat, színpadot.

Easy come, easy go, vagy egy csillagot?

Miközben a gazdagság nemcsak pénzben mérhető Majka szerint, hanem például állandó barátnőben is, szép csoportképbe állva együtt csettint az egész csapat, hogy aztán Nagy Bence a Ragyogás szellemét is megidézze, és Tamást bicikliztesse a szállodában, miközben a gyönyörű Rea Milla jéggel keni az arcát vagy szőlőt eszik kéz nélkül. Szállodai szellem legyen a talpán, aki ezután elő mer libbenni.

01:38-nál Majka belekukorékol a telefonba, és szól, hogy „Tomika, te vagy?” Az egész szöveget és klipet átlengi ez az önironikus inside joke hangulat:

Nyomjad csak, nyomjad a gengszterrapet,

jól áll neked, hogy f@sz vagy.

Így kezdi Tomika, és hiába nem olyan karcos a hangja és gengszter az arca, mint Majkának, de működik, visz magával a klip, a zene és a szöveg:

Azt mondod, papucs vagyok?

Akkor már Gucci, nem lila Fila, micsoda ruci…

Jók a cutbackek, jók a werkek, érdemes falig végignézni a videót. Ezúttal tök jogosan lehet Majkáékra irigykedni.

Now we’re gonna fight fight

Fight fight, fight fight

Ezt meghallgatni igazán fájt-fájt, fájt-fájt, fájt-fájt. Többszörös árukapcsolással jutottunk el odáig, hogy Rúzsa Magdi a szegény ember angolján sporthimnuszt énekeljen. A Fight a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság hivatalos dala. Hogy ezt miért Rúzsa Magdolna énekli, számomra örök rejtély marad.

Ha már ilyen vérszomjas a magyar férfi kézilabda, és szó szerint csatába indulna, írhatta volna a Lazarvs zenekar a himnuszt. Ha szeretnénk legyőzni az idegeneket, akkor lehetett volna Pataky Attila az előadó. Ha a magyar virtust kellene megmutatni, akkor pedig játszhatta volna a számot Leslie Mándoki bajsza. De így, Rúzsa Magdival és Jimmy J. Hollywood rendezésében ez pont olyan, mintha a Sztárban sztár színpadán kellett volna utánozni egy ukrán táncdalénekest. Béna táncosok zászlókat lengetnek egy stadionban. Közben Magdolna farmerben rogyaszt, és próbálja kiejteni a nem túl bonyolult szöveg szavait. Ma, amikor már nincs olyan iskolai osztály, ahol ne lenne legalább három ember, aki tökéletes kiejtéssel beszél angolul, amikor a legtöbb háztartásban van vagy Netflix, vagy HBO, vagy Spotify, de legalább YouTube, amikor több tíz világszínvonalú exportképes zenekar van Magyarországon, Rúzsa Magdolnával kézilabdahimnuszt énekeltetni olyan, mintha Németh Szilárdot neveznék ki oktatási miniszternek. Ja, mondjuk ilyen poszt nincs is Magyarországon. 🙁

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ir_5od7c4_0" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2021/11/26/youtube-diszko-47.-het-ha-majka-papucs-lenne-milyen-marka-lenne-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Senkinek nem kellett a világ egyetlen olyan villája, amelyet egy Caravaggio-freskó díszít

Senkinek nem kellett a világ egyetlen olyan villája, amelyet egy Caravaggio-freskó díszít

Nem tudták eladni a világ egyetlen olyan villáját, amelyet egy Caravaggio-freskó díszít. A római Villa Aurorára …