2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / YouTube diszkó 45. hét: Szegény ember Emineme

Hirdetés

YouTube diszkó 45. hét: Szegény ember Emineme

All star gálát rendezett a Hősök, és megállapítják, hogy ők a királyok. Aztán megérkezik a szegény ember Emineme, és követeli a trónt, hisz őt nézik a legtöbben a tévében. Erre Krúbi válaszol posztumusz, aki a kórházi ágyon egy szívleállás után tesz rendet, és az év egyik legjobb dalszövegében kikukorékolja, hogy ő a kiskakas a szemétdombon, és meghatározza a NER távolságát tyúklépésben. Oh Babar és Beton.Hofi segít a kétes üzletek egyéni vállalkozóinak a számlázásban és nyugtával dicsérik a NAVot. Közben az Analog Balaton könnyes búcsút vesz saját magától, hogy újjá születhessen, és végre kitakarítsa a szobáját. Nagyon erős hét volt a magyar YouTube-on.

HŐSÖK – Szó fel 3. Közr. Deego, Siska Finuccsi, Tkyd, Essemm, Sub Bass Monster & Brash

Ez annyira all star, hogy csak kapkodjuk a fejünket, hiszen nem látni a közreműködők sorának a végét. De, ahogy az NBA all star gálában is benne van a rizikó, hogy senki sem védekezik, nincs taktika, csak olcsó zsákolások, itt is félő, hogy egy ábécés ajándékkosár jön ki a végén. Celofánba csomagolva, édes pezsgővel és lejárt bonbonnal.

Tekintélyt parancsoló hero shottal indulunk, sziluettben jön felénk az összes hős, nem csak maguk a Hősök. Biztos, ami biztos, már az elején leszögezik, hogy ők ettek már sok spenótot, vagyis sok toll kifogyott már dalszövegírás közben:

Hirdetés

Teleírtam rengeteg füzetet kifogyott vagy tíz toll

Alap a tisztelet mint rajz alatt a diszpó!

És tényleg egy kicsit matekfeladat szagú lett a szám. Ezzel szerintem ők sem vitatkoznának, hiszen: 

Újra Szó fel! Ha erre nem bólogatsz akkor csicska vagy.

Na meg hülyékkel ne vitatkozz egy szint alatt

Mondogatom magamnak: békejel, szívalak.

A Hősök 20 de mindig jól esik a visszataps.

Szóval részemről inkább a békejel és a szívalak, különben kiderülne, hogy hülye vagyok. Egyébként is nem a világot akarják megváltani, hanem megemlékezni arról, hogy már megváltották a világot. Szóval, hiába említi Tkyd a „vállról indítható verbál vendettát”, itt inkább tisztelet lesz, mint forradalom:

Tudod járom az utamat már régóta

Elhúzom a csíkot ha már úgy érzem félnóta.

De addig még a mikrofonba szó kell.

A Hősökkel 20 éve azt kiálltom: Szó fel!

Sub Bass is tujda, hogy az öreg indiánnak már nem kell csatába indulnia, bőven elég, ha kettőt pöfékel, és azt mondja, hogy uff:

A sok konok a TikTokkon mikor kiokít,

Titkon vihogok…Mi? Hogy itthon a hiphop kikopik?

Míg a szórakoztató iparban van pár szórakosgató,

Addig ez a sok károgó nagy ívben lefosható.

Aztán, miközben már több, mint négy perce hallgatom, hogy miért ők a legjobbak, úgy érzem, hogy soha nem fog véget érni ez a szám. Végülis, ha a Hősök már 20 éve szól…

ALEE – Nincsen gond

Nincsen gond. Az égvilágon semmi gond sincs. Azon kívül persze, hogy:

1. Ezt a számot már megírták 21 évvel ezelőtt. Lehet, hogy sokunknak ismerősen cseng az Eminem név, de hát kölcsön venni, átemelni, csak a legnagyobbaktól érdemes. De nem csak az alap lett lenyúlva, hanem a rap is. Persze csak úgy szegény ember módjára. Néha pörög, néha skandál, de inkább csak zörög és köhög. 

2. Alee nem tudta eldönteni, hogy az outfitben mennyire nyúlja Eminemet, ezért ráguglizott A Depeche Mode-ra is, biztos, ami biztos. Így rendezői balról Eminem, jobbról pedig Dave Gahan. 

Ha nem lenne egyértelmű az Eminem epigonkodás, egy korábbi számában (EyEy) még azt is megkérdezi tőlünk Alee, hogy guess who’s back. Úgy látszik egyébként, hogy a szerző még nem ismerte fel az idézőjeleket maga körül, és nagy önbizalommal adja elő ezreknek, hogy:

De nézd, több ezer ember előtt adom elő a dalom,

amit  megírtam egyedül a szobámban a kanapén

Ha az a kanapé mesélni tudna! De azért ne legyek ennyire szigorú, van itt egy-két jó sor is:

ketyeg az idő, minek a koksz? 

Beateket zabálok ebédre veszetten

Akár egy triceratopsz

A dal munkacíme „Leszarom” volt, ami ezért könnyített volna azon, hogy a magamfajta sznoboknak mutasson egy trúfákkot. De ilyen ez az X-Faktor. Nincs trú fákk, csak sima fákk, és szódával a szegény ember Emineme is elmegy enemynek. 

Krúbi – Szív

Krúbi halott és élvezi! Sub Bass után most más szív, sűrít, gyújt és kipufog, és Majka után most más énekli meg a saját hattyúdalát. A Szív című dallal Krúbi segít eldönteni a vitát, hogy a nagy öregek közül válasszunk kedvencet, akik arról énekelnek, hogy már mióta ők a legjobbak, vagy a feltörekvő faktor repperek közül, akik a saját kanapéjukon írják meg Eminem dalát. Én inkább akkor Krúbi halálához megyek tunkolni a sarokra, mint Drakula a balesetnél:

Úgy néz ki, hogy ma kinyiffanok

Mindenkit itt hagyok

Sírnak örömükben a Queen fanok

Zárják a rímcsapot, bontják a színpadot.

Fontos, hogy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2021/11/12/youtube-diszko-45.-het-szegeny-ember-emineme/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Érkezik a várva várt új Sissi-sorozat

Érkezik a várva várt új Sissi-sorozat

Bő 65 évvel a Romy Schneider főszereplésével készült klasszikus filmtrilógia után új minisorozat meséli el …