2021. szeptember 27., hétfőMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 306,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 306,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / YouTube diszkó 36. hét: Segítsetek az öndzsináztató Manuelnek, hogy kitaláljon a labirintusból!

Hirdetés

YouTube diszkó 36. hét: Segítsetek az öndzsináztató Manuelnek, hogy kitaláljon a labirintusból!

Manuel narancslével öndzsináztat a héten, így nem csoda, hogy Sofi ki tudja lopni a sajtot a szájából. L.L. Junior és Burai csodaszépen emlékeznek Csóré Bélára az év mulatós számával. Eközben Tóth Gabi Péter Szabó Szilviára emlékezik, és arra, hogy valamikor erdőben szeretkezett, bár ebből kevés részletet oszt meg a hallgatósággal, helyette viszont az összes hungarikumot felvonultatja legújabb országimázs klipjében. Az AK26 a Hip Hop Boyz hátán igyekszik még tovább kapaszkodni, egészen a hegyekbe föl, Berta’Lami pedig csípőből oktatja Tóth Gabit, hogyan kellene igazából hagyományt őrizni. 

L.L. Junior x Burai x Csóré Béla – Én nem tudom

Olyan szépen felvett és fényelt klip, hogy egy egész estés filmet is szívesen néznék belőle. Nem is véletlen, hiszen méltóképpen akartak emlékezni Csóré Bélára. A nyolcadik kerületben járunk, egy bérház udvarán egy tetovált kéz felemel egy Csóré Béla kazettát, közben a család kártyázik, szotyizik. A kazetta bepattan a magnóba, és Junior kezdi az éneklést. Nem ragga, nem rap, hanem vérprofi ének. Buraié a második versszak, és magáé Csóré Béláé a refrén posztumusz.

Én nem tudom, hogy hogy lehet 

Hirdetés

Hogy a szemed, hogy a szemed

Ennyire megbabonáz

Nem csak a klip gyönyörű, a hangszerelés is mesteri, egyszerre marad ballada és mulatós, de mégis elegáns. Remek vokálok, finom részletek teszik végig izgalmassá. 

Értsd meg, én nagyon szeretlek 

Félek, elveszítelek

Megígérted, hogy csak te maradsz nekem

Igazi mestermunka, le a kalappal az alkotók előtt (és persze Csóré Béla előtt is). 

FRENDZ X SOFI X MANUEL – ELTASZÍT

Kezdik elárasztani a magyar popszakmát a fonetikusan (fanatikusan) leírt angol nevek: Dzsúdló, Frendz, Ricsárdgír. Ezek a nevek pedig más, fura angolsággal írt nevekkel csinálnak magyar nyelvű számokat. Ez az élet, Babocsai néni!

Sofit eddig leginkább Nemazalány oldalán láthattuk, aki Lil G-ről upgradelt az egyfolytában héliumos lufit szívó Sofira. Az így rajzfilmhangon éneklő Sofi pedig önálló életre kelt, és most Manuel szájából lopja ki a sajtot. Ugyanis sokkal jobban áll neki ez a fajta lakossági house, mint a Nemazalánnyal közös gimis hangulatú és színvonalú zenék. 

Manuel szájából kilopni a sajtot nem volt nagy vászizdász, hiszen Manuel egy narancslével jó alaposan öndzsináztatta magát: sem a nyelve, sem a teste nem mozog. Csak rongybabaként furán vonaglik, narancslevét ki-kilöttyintve, miközben egy sövény labirintusban ténfereg egy piros baseball sapka alatt. Egy rosszakarója adhatta rá a sapkát, és pörgette meg a labirintus közepén. Hogy ez előtt vagy után öndzsináztatott Manuel, még kérdőjeles. Mindenesetre nekem erre a klipre volt szükségem, hogy végre megértsem a Manuel jelenséget. Eddig azt hittem, hogy növekedési hormonokat szedő és fehérjeturmixokat tízóraizó ovis, de rá kellett jönnöm, hogy egy pimasz öndzsináztató, esetleg egy Benjamin Button szindrómában szenvedő nyugdíjasotthon szökevény. Az egészen biztos, hogy hanyagul öltözködik, hiszen minden ruhája félig le van csúszva róla. Most szólok, hogy soha nem fog kitalálni a labirintusból, mert baszott vinni magával gombolyagot, ugye, így éveken keresztül csak túl a sövényen láthatjuk. Etetni semmiképpen nem szabad, de mássalhangzókat, kérlek, dobáljatok be neki, mert anélkül komoly gondot jelent érteni a szöveget. De, amikor nem szólal meg, vagy csak vokálozik, egész jó a szám. 

Apropó, a teljesen semmitmondó szövegben szerepel a kedvenc szavam is, a „hazakísér”. Most Manuelnek nagy szüksége lenne rá. 

AK26 – A HEGYEKBE FÖNN

Az AK26 észrevette, hogy a felhőtlen 90-es évek nosztalgiája már a magyar popzene nyakán is térdepel, a retró lényegét azonban nem sikerült megérteniük. A retró lényege ugyanis nem más, mint a hangszínek, a hangszerelés, a hangulat újrateremtése. Ha tetszik, egy művészeti jogfolytonosság felállítása, más néven lopás. Ezt akarjuk, ezért számoljuk vissza a napokat egy új Jurassic park epizódig, és ezért szólt idén újra a Dübörög a láz a gólyatáborokban. Ha az egészen megpróbálunk csavarni […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2021/09/10/youtube-diszko-36.-het-segitsetek-az-ondzsinaztato-manuelnek-hogy-kitalaljon-a-labirintusbol-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lyon, az „örök város” – hazatérés

Lyon, az „örök város” – hazatérés

Igen, tudom, hogy ez Róma állandó jelzője, de mit tegyek, ha nekem ez is igaz? …