2021. szeptember 26., vasárnapMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / YouTube diszkó 34. hét : A lányoknak ettől pulzál

Hirdetés

YouTube diszkó 34. hét : A lányoknak ettől pulzál

Ez a hét sem Zacher Gáboré, a legtöbben isznak, szívnak, alkoholizálnak, vedelnek, forr a vérük, tekernek, dzsóznak, tépnek, önpusztítanak. Rácz Gergő pont nem, viszont őt saját illúziói gyötrik, és mer kamerák előtt is szánalmas lenni. Raul és Inez megerőszakolják a magyar nyelvet és még büszkék is rá, ezen kívül valószínűleg a világon először használják dalszövegben a ‘kapacitás’, ‘stabilitás’, ‘mentalitás’ szavakat. Persze lehet, hogy igény volna rá, majd kiderül. Valmar meg akarja ölni a ritmust, fogalmam sincs, ez mit jelenthet, de remélem, nem sikerül nekik. Weyron nem csak dumál, hanem robbantja is a szőnyegbombát: pulzáltatja a lányok punciját (sic!), és baszattatja a zenét a DJ-vel (sic!). A Mayberian Sanskülotts már búcsúztatja a nyarat, a GranCanada pedig a buszon bliccel.

  Rácz Gergő feat. Orsovai Reni – SZÁNALMAS

 

Rácz Gergő a felső kategóriás popzenei előadók legőszintébbike, és megint mer szánalmas lenni. Bizony, csak egy erős férfi elég erős ahhoz, hogy gyengének mutatkozzon, és Gergőnél ez koncepcionális. Mer nem énekelni, inkább szinte csak beszél, recsitatívója meg-megcsuklik. Mer szánalmas lenni, flexelés helyett megmutatja a hibáit, tökéletlenül áll előttünk, de messze nem töketlenül. 

Amit a tükörben látok, az szánalmas

Hirdetés

Ami egy kicsit is segít, az ártalmas

Kérek még, hadd legyen jó,

Hadd legyen szép ez az illúzió

 

Orsovai Renivel jó párost alkotnak, ami Reninek százszor jobban áll, mint Denizzel közös számai. Itt még azt is megbocsájtjuk neki, hogy nyolcszor énekli el egymás után a „Most már itt vagyok veled” sort. Ami persze csak egy délibáb, hiszen Gergő magánya nem szűnik meg, kitaszítottságában csak egy álomkép jut neki, vízben tükröződés a hűvös, börtöncellára emlékeztető lepattant szobában. 

Te mindig akkor jössz, mikor kicsit jobb és megint felkavarsz

És elhiszem, hogy megint együtt utazunk, de nem, csak egy autót akarsz

Tényleg ez lenne a valóság? Aranyásás segédmunka, vagy délibábos magány egy sötét szobában? Ezzel a valósággal és a zenével is szépen rezonál a klip, amit Gergő közösen rendezett Leholegacyval. 

A dalt szeptember 10-én élőben hallhatjátok az Akváriumban élőben.

RAUL x INEZ – ÓECÁN

Raul és Inez forradalmasították a magyar popzenét! Pontosabban a szövegírást és a ritmizálást. Micsoda újítás! Mekkora fityiszt mutatnak az időmértéknek! Jókora nyakleves az ütemhangsúlynak! Frappáns válasz a huhogó nyelvtannáciknak. Így is lehet, kérem szépen! 

De pontosan hogyan is? A recept talán a munkamódszerben rejlik. Először is a rímeket kell összeszedni. Majd mondatokat kell szőni eléjük, és ezeket a mondatokat dallamra erőszakolni. És itt történik az abúzus, amit hallva a magyar nyelv őrei egy emberként ugranak fel #metoot kiáltva, és cancel culture-ért könyörögnek. Ami persze zsákutca, hiszen, ha kivágjuk a magyar kultúra szövetéből ezt a példázatot, akkor még a végén beleszövi valaki más még egyszer. És akkor kettőt kapnánk belőle. 

Raul annyira civil, mint egy kasszás a hipermarketben, annyi a különbség, hogy az utóbbi a sorok végére még odabiggyesztené, hogy „Marika, kérlek, fáradj a kettes kasszához, köszi, Marika”, ami legalább vicces lenne. Ami jól áll Rácz Gergőnek, hogy tudniillik mer egyszerű és civil lenni, az rettenetesen áll Raulnak. Ugyanis előbbi tudja, hogy miből kell elvenni, utóbbi nem tudja, mit kellene hozzáadni. 

A következő sorok triolázva csendülnek fel:

Nehogy már én legyek megint hibás

Kitől látod ezt a mentalitást

Erre elfogyott a kapacitás

Én voltam neked a stabilitás

De a ritmikai erőszaknál jóval nagyobb baj, hogy a legkevésbé szexi szavakat használja. Mentalitás? Kapacitás? Stabilitás? Az egész olyan, mintha egy mérnöki gólyatáboros feladat lenne, amit fél óra alatt kellett teljesíteni. 

A klipben Budapest hídjait járják be a szereplők éjszaka. Szintén forradalmi, de még ez a legkevésbé ciki.

VALMAR – RÖVID ÉJ

A Valmar felfedezte az elektrót! Jobb később, mint soha, és ne legyünk szigorúak, mert igazából jól áll nekik. Ahogy a carpe diem életérzés is. Bár itt kicsit többről van szó. 

Gyere, emelem a poharam töltsd meg

Vele együtt […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2021/08/27/youtube-diszko-34.-het-a-lanyok-puncija-pulzal/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ha egy technikailag profin összerakott, unalmas filmet keres, ez az

Ha egy technikailag profin összerakott, unalmas filmet keres, ez az

Na, ezért nem feltétlenül érdemes csőbe bújni, legfeljebb csak úgy, ha azon gyorsan, de nagyon …