2021. június 25., péntekMa Vilmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2021.06.25. Vilmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / YouTube-diszkó, 22. hét

Hirdetés

YouTube-diszkó, 22. hét

Ízes lett ez a sláger, tele van vele az ájer! Olyan össznépi trepnit tartottak vidéken, hogy a fal adja a másikat, pénzmosás helyett pénzt égettek, és azt kiabálták, hogy tirtyeg-tortyog, óbitóz lőtyönfitty. Ezenkívül megidézték Dzsoki szellemét, de cseppet sem lett szellemes, Valmart és Manuelt pedig a nap égeti, ők meg kicsit magukat. Saya Noé viszont megmutatja, hogy kéne ezt csinálni. Ez folyt a héten a YouTube-on.

Bëlga & Kiss Erzsi, Krúbi, Dé:Nash – Össznépi trepni

Valamiért nekem minden héten le kell írnom, hogy fullba nyomják a kretént. Ez a magyar virtus, sírva vigadunk, vagyis inkább én sírok, amikor mások vigadnak. Az Össznépi trepni pont arról szól, amire elsőre gondolnánk: hogy fogalmunk sincs. 

megvan a pekvanc

indul a cécó

Hirdetés

ne legyél lebzsi!

tapotálj tiknyó!

ízes lett ez a sláger

tele van vele az ájer

A poén az, hogy nem azt halljuk, amit látunk. Vagyis nem azt értjük, amit mondanak. Vagyis dialektus humor. Az első képen a három Bëlga-tag teletapinak öltözve biciklit kér karácsonyra, és meg is kapják azon nyomban, a három tanyabájkon pedig faluról falura járnak. Letámasztják, ökörködnek, majd szépen eltolják a biciklit. Először Krúbit látogatják meg. 

mameluk, nyárfás, puruttya, repper

hiába leppeg, nem lesz gengszter

Krúbit szó szerint felveti a pénz. Telefonál vele, táncol vele, arcába keni, közösül vele. Csak a szokásos. 

Mi van kis rigó, kis nigovics

Ma beköpörcölök, az fix, nigovics

Nyakamon a köcölék, bling bling, nigovics

Olyan sok, hogy belecseteklik, nigovics (bling bling)

Eddig valahogy eldöcög a buli, bár nem értjük, mit látunk, nem tudjuk, mit hallunk, de még akár el is hihetjük, hogy nem azzal van baj, ami történik, hanem velünk.

 

De 01:15-nél Kiss Erzsi Bach Szilviát megszégyenítő módon tolja kreténbe a fullt (csak hogy ne ismételjem már magam ennyiszer), amitől kinyílik az ököl a zsebünkben. Grimasz, affektálás, visítozás:

Girgi bugyolé Kárká puplatyi

Mirkivülgyi dücskő Csüllög nyagda Aptyi lebdező

Érki többünnen Babaj tikom bakom

Tirtyeg tortyog Óbítóz lőtyönfitty

Nem, ezt nem én találtam ki, kikérem magamnak. Ahogy azt sem, ami ezután következik, és ekkorra már teljesen logikus lépésnek tűnik. Krúbi ugyanis pénzt lapátol a kemencébe, hogy jól kisüsse. A hamut is mamunak mondja közben Dé:Nash, de tőlem aztán már Németh Szilárd is jöhetne, hogy bekiabálja, hogy Halalable hablale Coca-Cola. Pedig keményedik a buli, Dé:Nash pedig igyekszik rendet tenni:

Ricsók vannak a kocsmában

Leduvasszák a kisházat

Ne hamarítsál gyerek

A dolgot rendezni megyek

Dorzadtan lépek a kocsmába

Néz is a ricsó a maflásba

Duffantó az állba

Henger buckó hátra

Henger ide, buckó oda, megint rázendít Kiss Erzsi, az idő egyre lassabban telik, erre mondják talán, hogy nem mindegy, hogy fingik a nyúl vagy nyúlik a fing. Beletörődve, magamon Stockholm-szindróma tüneteit diagnosztizálva hallgatom végig a számot. 

TIAH x *Filius Dei – Túl A Nehezén

Az egyetlen lehetőség, hogy feldobjunk egy Dunakanyarban, a szigetcsúcson forgatott klipet, ha terroristamaszkot hordunk. A legelhasználtabb magyar helyszínt csak és kizárólag Tiah tudja nekünk még egyszer eladni. Meg persze Filius Dei, de a két srác a legjobb esetben is csak biodíszletként funkcionál. Hiába próbálkoznak napszemüveggel vagy felnyírt, de mégis befont hajjal, súlytalanok, mint két lepkefing. És, ahogy azt mindenki tudja: egy lepkefing fél lepkefing, két lepkefing egy lepkefing, három lepkefing egy lepkefing, de ugye egy lepkefing nem lepkefing…

A zene pont annyira romantikus, hogy a lányok is szeressék, pont annyira hiphopos, hogy a fiúknak is tetsszen, pont annyira dallamos, hogy szódával elmenjen, és pont annyira kemény, hogy egy vodka is lecsússzon hozzá. A szöveg pedig pont olyan, mintha egy szöveggenerátorral írták volna. 

Átugrok ma az éjszaka közepén

Azt akarom hogy én kicsit megint te meg én, te meg én

Túl vagyunk a nehezén

Táncolunk majd együtt a világ tetején

Helyesírás-ellenőrző volt a generátorban, értelemellenőrző már sajnos nem. „Azt akarom, hogy én kicsit megint te meg én, te meg én.” Ez egyetlen dolgot jelenthet: a Kicsi Ént az Austin Powersből. Akkor viszont nem értem, hogy miért nem szerepel a klipben egy apró kopasz férfi. De ennél nagyobb bajunk sose legyen, arra tök jó ez a szám, hogy úgy szóljon a kocsiban, hogy közben észre sem vesszük, tudunk közben vitatkozni azon, hogy 21 vagy 23 fokra legyen állítva a légkodni.

<iframe width="100%" height="360" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2021/06/04/youtube-diszko-22.-het/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bojár Gábor saját kudarcain keresztül motivál másokat

Bojár Gábor saját kudarcain keresztül motivál másokat

Mások sikereinél csak mások bukásaiból lehet többet tanulni. A siker több összetevős, és egyenletében sok …