2021. június 15., keddMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
2021.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / YouTube-diszkó 19. hét

Hirdetés

YouTube-diszkó 19. hét

Variációk nyári slágerekre: egyidőben jelent meg a nyár legjobb és leggagyibb dala, ráadásul majdnem ugyanarra az alapra készültek. A Follow The Flow túl van a matek érettségin, elkészültek, mint a mateklecke, tehát matekoznak orrba szájba. Sofi megmutatja, hogy kell középszerűt csinálni, a Road pedig, hogy hogy kell jót. Az ellentétek hete a YouTubeon.

Pápai Joci x T.Danny – Ne ébressz fel!

Pápai Joci megírta 2021 nyarának slágerét. Igen, az időjárással is mázlija van, mert pont a pár napos korai nyarat csípte el, és igen, a legforróbb rapper, T. Danny is kellett hozzá. Aki mondjuk nagyrészt csak ücsörög, de azt hogy, hölgyeim és uraim! Kevesen tudnak ilyen vagányan ülni és sorvégeket bekiabálni. Sőt, még énekel is a rap mellett! De vissza Jocihoz, akinek sikerült az, ami keveseknek szokott a mainstreamben. Ugyanis elengedte, hogy fullba nyomja a kretént, és képes volt hátrébb húzódni az agarakkal. Nem akarta megváltani az egész országot, csak simán egy feel good slágert akart írni annak minden kötelező elemével, mégpedig: nincs túlhangszerelve, nincs túlmagyarázva, nincs túlerőlködve, nincs túljátszva. Könnyű feladatnak tűnik, pedig talán ez a legnehezebb.

Ehhez persze Somogyvári Dániel hangszerelése is kellett, és egy olyan klip, ami szépen meséli el, hogy „attól vagyunk királyok, hogy nem vagyunk királyok”.

Hirdetés

A zene kicsit reggaeton, kicsit 90-es évek, kicsit kétezres, a klip is kicsit modern, kicsit retró, az egész nagyon jó arányérzékkel lett összepuzzle-özve. A szöveget is sikerült úgy megírni, hogy pont ne mondjon semmit, de pont ne is legyen zavaró. Ilyen semmilyen szöveget bizony nagy dolog írni. 

Még ne ébressz fel

Hisz egyet álmodunk

Álmodunk ketten

Bárhol tévedsz is el

Én várok rád

Várok rád, hidd el

Soha rosszabb nyári slágert. 

LAKITS X LUIS X RCZ – SZERETLEK

Na ebben a számban viszont minden gagyizás benne van, ami az előzőből hiányzik, és semmi sincs benne, amitől az előző jó. Pedig pontosan ugyanazt a receptet követte Lakits X Luis X Rcz (mióta divat a leírhatatlan és kimondhatatlan nevek használata a magyar popzenében?), mint Pápai Jociék. De, ahogy a mondás tartja, nincs az a tökéletes gulyásleves, amit egy csipetnyi szarral el ne lehetne rontani. Itt sikerült beletenni azt a csipetnyit. Sőt, meg is szaladt, inkább evőkanálnyi lett. 

Ugyanaz a reggae gitár az alapja a számnak, de már maga a gitárhangzás is tolakodó, ahogy minden más is annyira lett túltolva, hogy pont a feel good summer hit faktor tűnt el belőle. Ilyen, amikor valaki fullba nyomja a kretént.

Érdemes összehallgatni a „Ne ébressz fel” c. számmal, mert vagy összekeverték egymás demóit, vagy ugyanattól az előadótól lopták mindketten a dalt. 

A Szeretlek a magyar poptörténelem egyik legkellemetlenebb autotune-os ó-zásával indul, idézek egész pontosan a szövegből:

oh-oh-ohoh-oh-oh oh-oh-oh-ohoh-ohohoh mennyire szeretlek!?

oh-oh-ohoh-oh-oh oh-oh-oh-ohoh-ohohoh mennyire szeretlek!?

Ha már a szövegnél tartunk: ez sem lesz az addiktológiai ápolók köpenyére hímezve:

Egy éjszaka, egy buli, mikor megláttalak téged,

Az ilyen palikat, mint én, te mind hülyének nézed.

Kettőt láttam belőled, de mind a kettő tetszett,

Ahogy táncolt az a forma, egy perc alatt megvett.

Ezek szerint, ha én „mennyire” szeretlek téged, akkor neked kötelességed elfogadni, hogy én bizony nem tudok megváltozni miattad. Hiszen a képletben te valójában nem is szerepelsz. Csak annyira, hogy szép csöndben csináld, amit mondok, és ne szólj be:

Akkor még nem hittem, hogy ő lesz majd a minden,

Aki mindig segít majd, ha rottyon vagyok itt benn,

Aki nem szól rám, ha néha picit túltolom az estét,

Aki minden éjjel adja, ha kívánom a testét.

Tehát én bulizhatok felelőtlenül, égethetem mindkét végén a gyertyát, te viszont ülj otthon a sötétben, egy mukkot se merj szólni se akkor, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2021/05/14/youtube-diszko-19.-het/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Calçot, avagy ilyen egy katalán tavaszi emlék

Calçot, avagy ilyen egy katalán tavaszi emlék

Ha nem nézel utána, nem bányászod ki az internetről, csak arra tévedsz, a Barcelonához közeli …