2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / YouTube-diszkó – 16. hét

Hirdetés

YouTube-diszkó – 16. hét

Elég egy BMW a boldogsághoz? Vagy az, ha mindenre elb@szom a pénzem? Vajon mennyire lesznek szomorúak a barátaim a temetésemen? Ugye nagyon? Illetve hányszor lehet büntetlenül elénekelni egy refrént? Kiderül az e heti YouTube-diszkóból.

 

 

Ginoka x G.w.M – BMW

 

Fullon a gáz én meg csak folyamat megyek

Hirdetés

A bömös hangjára meg csak felfigyelnek a fejek

G.w.M egyszerűen kivakarhatatlan a trendingből! Nincs olyan hét, hogy ne kiabálná be rossz angol kiejtéssel a nevét legalább egy szám intrójába. Mondjuk magyarul a BMW-t is ‘béemvé’-nek mondjuk, és nyilván ez a márka volt a kiindulópont a zenész alteregójának létrehozásakor, ami talán el sem különül igazán a valódi énjétől. Tényleg elég ennyi az élet szeretetéhez? Egy BMW 750i kabrió? Meg hogy hangos legyen? Meg hogy felismerjék az utcán? 

Semmi olyat nem hallunk a szövegben, amit eddig ne mondott volna el más: mindenki a főhős hátán akar felkapaszkodni, mert ő akkora király, mindenki más elmehet a rákba, illetve miért nem hívják a tévébe, de ne is hívják a tévébe, mert ott úgyis mindenki köcsög. 

A klipben felnyírt hajak, tetkók, fehér háttér, három biodíszlet csaj, akik a bömösben ülnek fegyelmezetten, amíg apu tankol. És ennyi. Három és fél percen keresztül sem egy új ruha, sem egy új helyszín, sem egy új ötlet. Egyszerűen csak ücsörögnek, mint abban a valóságshow-ban, amikor azé lesz az autó, aki tovább kibírja benne étlen-szomjan, WC nélkül. (‘Vécé’-nek mondjuk itt is, igaz?) De legalább a zene is pont annyira lapos, mint a klip. Na ettől tűnik igazán olcsónak az, ami drága akar lenni.

VALMAR – Elbaszom a pénzem

Végre valaki elég bátor volt ahhoz, hogy megfogalmazza a karanténlét legfontosabb problémáját! A felesleges felhalmozás, a telhetetlenség, az önzés, az önjutalmazás mind-mind hirtelen kiutat ígérhet a szorongásból, miközben csak egyre szűkebbre húzza a négy falat körülöttünk. Erre adnak frappáns választ Valmarék: égetik a pénzt. És ezt most szó szerint kell érteni. Rengeteg köteg húszezressel ülnek egy gyárépületben, és egy Zippo öngyújtóval módszeresen meggyújtogatják mind egy szálig a dellát, miközben a rendelt cipők és más felesleges tárgyak dobozai tornyokban állnak.

Elbaszom a pénzem

Van egy rosszabbik énem

Néha több sebből vérzem

De sajnos kurvára élem

A kötelező költés valóban nagy probléma, mélyíti a társadalmi egyenlőtlenségeket, fityiszt mutat a fenntarthatóságnak, és közben egy pillanatnyi dopaminemelkedésen kívül nem okoz különösebb örömöt.

Pity-pity-pity, így csipognak a kártyák

Akik régen lenéztek, most már bánják

Mi a fasz? Kiakaszt!

Menj már odébb, kitakarsz!

Azt nem értem, hogy az alapproblémától hogy jutottunk el odáig, hogy a főhős tekintélye nő a körülötte élők szemében, és ő ezen felbátorodva félre is lökdösné őket. De úgysem ez a lényeg, hanem a refrén. Amiről azért eszembe jut a Hányszor lehet büntetlenül énekelni egy refrént című szám a L’art pour L’art Társulattól, ugyanis két rövid versszakot kivéve csak a refrént hallgatjuk, összesen, ha jól számoltam, kilencszer. Cserébe legalább csak két és fél perc hosszú a szám. 

HORVÁTH TAMÁS X URBAN VERBUNK – FARKASBŐRBEN 

A Twilight sikerére kicsit későn kapcsolva farkasembernek állt Horváth Tamás. Az Urban Verbunk tánccsoport segít neki a klipben kicsit keményebbnek tűnni, de így sem sikerült […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2021/04/23/youtube-diszko-16.-het/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Törőcsik Mari után Lehoczky Zsuzsa lett a Nemzet Színésze

Törőcsik Mari után Lehoczky Zsuzsa lett a Nemzet Színésze

Lehoczky Zsuzsa Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes és kiváló művészt választották a Nemzet …