2021. április 18., vasárnapMa Andrea napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 327,00 Ft
2021.04.18. Andrea Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 327,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / YouTube-diszkó, 13. hét

Hirdetés

YouTube-diszkó, 13. hét

A héten egyértelműen az ördög és a homoszexualitás a legforróbb téma. Van, akinek az ördög a sarkában liheg, más pedig lecsúszik a pokolba, hogy közösüljön vele. De miért nem lehet ezt az egészet otthon a négy fal között csinálni? Minden kiderül az eheti YouTube-diszkóból.

T. Danny – FASZAGYEREK (feat. Curtis)

A Faszagyerek nem más, mint egy óda a saját írójához, a költői öntudat bibliája. Az „én” szó tizenkétszer szerepel a szövegben. De ezzel az égvilágon semmi baj sincs, hiszen ilyen ez a rapszakma.

T. Danny ezen a héten is elég jó lendületben rappel, ezúttal többek között arról, hogy ő sosem kér bocsánatot, és elegáns, kései belépővel szokott érkezni:

Hirdetés

Én nem mondok soha sorryt…

Én is csak 8 után érkezem meg, mint a Covid

De az is kiderül, hogy az Ördög (így, nagybetűvel) folyton ott liheg a sarkában. És valóban, hiszen a videóban a Cadillac hátsó ülésén ott ül maga az ördög (bocsánat, Ördög), és bár nem liheg, de azért elég jelentőségteljesen néz. Aztán az első versszak végén kicsit megszólítva érzem magam:

Nem kérjük a kommentjeidet a piszkos száddal,

Kitörölheted a seggedet a diplomáddal

Sajnos ezúttal egyik sornak sem tudok eleget tenni, hiszen már meg is írtam ezt a cikket, illetve a diplomáim nagyon mélyen vannak egy IKEA-s dobozban (csak az Ördög tudja, melyikben), és úgy emlékszem, iszonyú kemény a borításuk, és mintha kék bársony lenne, amit nem szívesen koszol össze az ember…

01:50-nél belép Cutris, és olyan T. Danny mellett, mint egy leültetett, pimpelt, feltuningolt Suzuki Swift az M-es BMW árnyékában. Nem is értem, miért erőlködik, rekeszt és rogyaszt. A szövege is messze alulmarad T. Dannyéhez képest, összehordott kamurímek, ráadásul még azt is meg meri kockáztatni, hogy

Hígult a szakma, a műfaj romlik.

Hát, talán, ha csöndben maradt volna, akkor most a műfaj presztízse is valamivel magasabban lenne. Értem, persze hogy minden számba kell egy rossz zsaru is, de én jobban szeretem, ha nem baltával faragott a fakabát.

Lil G – Baráti kezek

Gondban vagyok, mert ezúttal nem értem Lil G szövegét. Olyan hangfekvést választott, hogy egyszerűen nem szól át a zenén az ének. Mit lehet ilyenkor tenni? Sokszor meg kell hallgatni. Talán ezért áll ilyen előkelő helyen a trendingben? Végül sokszori hallgatás után, miközben az agyam egy kicsit kifolyt a fülemen, a következőre jutottam:

Maradok egyedül, és az úton továbbmegyek

Számtalanszor becsaptak a baráti kezek

Ez csak valamilyen kártyatrükk, vagy itt a piros, hol a piros lehet! Hol máshol tudnának kezek becsapni? A szöveg végig arról szól, hogy G (mármint a Lil, ugye) mennyire csalódott egyes barátaiban. Valami olyasmiről lehet szó, mint az Apádra ütök c. filmben Robert De Niro bizalomköre. Aki bent van, az fain. Aki kint van, az kígyó. Van olyan, aki bent volt, és most már kint van, tehát fain volt, de most már kígyó lett. De az is előfordul, hogy valaki bent van a körben (a spanok), és mégis onnan szúrják hátba.

Játszottad a szelíd kígyót, mégis belém martál

Ahol fát vágnak, ott hullik a forgács, illetve aki kígyóval játszik, megharaptatja magát, szólnak a régi mondások. Ezen a héten minden számban megjelenik vagy az ördög, vagy a kígyó, úgy látszik, húsvét előtt mindenki a Bibliát forgatja.

Végül eljutunk a konklúzióhoz:

De megtanultam, nem férnek be többé habi spanok.

Ez egy fontos tanulság, lehet, hogy magamra is tetováltatom.

Nehogy megfeledkezzem a klipről: Lil G egy fatelepen áll két lángoló hordó között, illetve egy szobában ül rengeteg húszezres fölött, és késsel játszik.

Carson Coma – Pók

A meleg genderlobbi háttérhatalom irányítói otthon szövik libernyákos hálójukat, és céljuk, hogy mindenkit […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2021/04/02/youtube-diszko-13.-het/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ki a gyorsabb, a bolti kasszás vagy én?

Ki a gyorsabb, a bolti kasszás vagy én?

Valamiért az elmúlt években az egész város úgy érzi, hogy barberfodrászatokat kell nyitnia. Tipikus „dandy”, hózentrógeres, …