2021. november 30., keddMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
2021.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Wunderlich József bocsánatot kér, a Vígszínház tanácskozik

Hirdetés

Wunderlich József bocsánatot kér, a Vígszínház tanácskozik

Hibáztam, amikor a színházat kritizáló mondataimat megosztottam a Facebook-on. Nem Facebookra való, de így elértem, hogy legyen egy rendkívüli színészgyűlés, ahol remélem, érdemi párbeszéd kezdődik. Sajnálom, hogy így történt. Végtelenül kétségbe voltam esve. Elnézést kérek a színháztól. Elnézést kérek Rudolf Pétertől. Elnézést kérek az egész társulattól. Ne haragudjatok.

– tette közzé saját közösség oldalán pénteken Wunderlich József, aki 2015-óta a Vígszínház társulatának tagja. Mint erről az Index korábban hírt adott, a színész csütörtökön ugyanott kritizálta a színház járványprotokollját, kiemelve Rudolf Péter igazgató felelősségét.

Egyik posztjában konkrét előadásokkal kapcsolatban is  szót ejt félelmeiről:

Azt kértem a színháztól, hogy a 11. napomon, frissen szabadulva a karanténból ne küldjenek be Bella Figurát játszani Halász Judittal, mert féltem őt, maszk nélkül kell vele folyamatosan érintkeznem. A feleségem pozitív, a gyerekeim is elkapták.

Hirdetés

Wunderlich Józsefnek aBella Figura előadással kapcsolatos felvetéseire Rudolf Péter a HVG-nek adott interjúban válaszolt. Elmondta hogy orvosi szakvélemény alapján tartotta biztonságosnak a helyzetet:

beoltott, tünetmentes emberek esetében a 10 nap karantén lejárta után nincs ok az aggodalomra vagy további eljárások bevezetésére, és ebben az sem számít, hogy milyen életkorúak az érintett színészek.

A színész azt is kifogásolta, hogy a készülő Sirály előadáson konfliktus alakult ki a rendező, David Doiasvili és a főszerepet játszó színésznő között, aki szembe szállva a rendezői koncepcióval nem vállalt egy vetkőzős jelenetet.

A Covid-19 megjelenésével csaknem egyidőben kinevezett direktor szakmailag sem érti Wunderlich József támadásait, ráadásul egészen mostanáig kifejezetten jó személyes kapcsolatban állnak egymással, ezért különösen méltatlannak találja az online térben megfogalmazott vádakat.

A színházigazgató az Indexnek elmondta, hogy pénteken  valóban tartanak egy szakmai megbeszélést a színházban. Egyelőre nem kívánt semmit hozzátenni a történtekhez, amit a közösségi oldalon kirobbant vitával kapcsolatban jelenleg elmondhat, az szerepel legutóbbi közleményükben. Ebben ismerteti, hogyan igyekszik a színház megvédeni a művészeket és a közönséget a járványtól, miközben az előadásokat és próbákat sem függesztik fel.

A közleményben a Sirály próbáin kialakult helyzetre is kitér. Megerősíti, hogy a rendező és egy színésznő közötti vitában nem sikerült kompromisszumra jutni, ezért a közelgő premier miatt más művész veszi át a szerepet.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/11/26/wunderlich-jozsef-hibaztam/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Elveszett magyar filmeket találtak Szerbiában

Elveszett magyar filmeket találtak Szerbiában

A szerb filmintézet a közelmúltban tizenkét elveszettnek hitt magyar filmet fedezett fel, ezeket hamarosan Magyarország …