2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Visszakapja kupoláját a tavaly részlegesen összedőlt Jókai utca ház

Hirdetés

Visszakapja kupoláját a tavaly részlegesen összedőlt Jókai utca ház

Felelős még nincs

A budapesti Jókai utca 1. szám alatti, dr. Dick Vilmos fogorvos 1895 és 1896 között építtette bérház tavaly június 27-én azért került bele a hírekbe, mert homlokzati falának egy része néhány tetőszerkezeti elem kíséretében az utcára dőlt. Az omlás magával sodorta a lenti szinteken kialakított konzolos erkélyek párkányzatát is.

A Jókai utcai ház látványterve

A Jókai utcai ház látványterve

Fotó: Jókai First / Facebook

A balesetben négy ember sebesült meg. Közülük hárman könnyebb, a Budapesti Operettszínház egyik táncművésznője pedig életveszélyes sérülésekkel került kórházba. A koponyaműtéten is átesett 26 éves balerina még mindig nem épült fel sérüléseiből. 

Hirdetés

Kérdés, hogy Nikoletta Visszatérhet-e valaha a színpadra. Az úttestre zuhant díszítőelemek öt autót tettek totálkárossá.

Budapest főépítésze, Erő Zoltán meglepőnek tartotta, hogy az építési hatóság egy ilyen nagy munkánál nem írta elő védőtető kialakítását a járda felett, holott az a munkavédelmi előírások legelső feltétele. Az Indexnek akkor nyilatkozó munkavédelmi előadó szerint a kivitelező által alkalmazott társaság tagjai gyakorlatilag semmilyen munkavédelmi előírást nem tartottak be, így kerülhettek például gyúlékony anyagok a tetőre, amelyek május 26-án be is robbantak. A BRFK még mindig nem derítette ki, hogy a tűznek volt-e valamilyen köze az eleve súlyos tragédiákkal terelt sarokház tetőterének leomlásához, csak annyi a biztos, hogy 

a rendőrség még mindig nem zárta le a nyomozást.

A beruházóként feltüntetett Lengyel László vezette Hotelnet Kft. és a dr. Daubner György igazgatta Studio Beaux-Arts Kft. a kivitelezési munkákkal Lengyel másik cégét, a Pillér Lakás Kft.-t bízta meg. A céghalmozó ügyvezető tavaly június 30-án azt nyilatkozta a Life magazinnak, hogy nem ők a hibásak.

Arra vállalkoztunk, hogy az épületre felépítünk egy ötödik szintet. A […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/jardasziget/2023/02/23/kupola-jokai-utca-haz-hazomlas-luxuslakas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új kiállítás nyílt a Ferenczy Múzeumban

Szombaton nyílt meg a Ferenczy Múzeumban a Magyar Géniusz Program 65 millió forintos támogatásával megvalósuló kiállítás, A gyűjtemény …