2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Vilmányi Benett jött, látott, és mindent vitt, újra

Hirdetés

Vilmányi Benett jött, látott, és mindent vitt, újra

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Film- és Tévékritikus Szakosztálya, valamint a Magyar Filmművészek Szövetsége Filmkritikus Szakosztálya Bernáth Szilárd és Szilágyi Fanni filmjeit egyaránt elismerte – derül ki a Mozinet közleményéből.

Bernáth Szilárd rendezése, a Larry kapta a legtöbb elismerést a 60. Magyar Filmkritikus Díjátadón. Az alkotás megosztva lett a legjobb első film, a színészek közül pedig hármat is értékeltek:

  • Vilmányi Benett lett a legjobb férfi főszereplő,
  • Szandtner Anna a legjobb női epizódalakítás díját érdemelte ki,
  • Onofer Lászlót, más néven CsalaDót a legjobb férfi epizódalakítással jutalmazták.

Ezen a rendezvényen adták át az Árvai Jolán-díjat. Árvai Jolán (1947-2001), Balázs Béla-díjas szerkesztő-riporter, az egykori Magyar Televízióban működő Fiatal Művészek Stúdiójának alapító vezetője és producere volt. Számos fiatal művésznek segített elindulni, pályájukat elkezdeni vagy folytatni. A díjat minden évben egy arra érdemes független filmproducernek ítéli meg az Eurora Kulturális Alapítvány által felkért grémium. Idén az elismerést Muhi András, a Larry egyik producere kapta.

Sandbox Miniapp

Hirdetés

A legjobb forgatókönyv

A Larry forgatókönyvét Bernáth Szilárd rendező Nagy V. Gergővel közösen jegyzi, operatőre Hartung Dávid volt, zenéjét Sperling Andor szerezte, vágója Szabó Tomi volt. A FocusFox produkciójában készült alkotás producere Muhi András és Ferenczy Gábor volt.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/02/07/magyar-filmkritikus-dijatado-vilmanyi-benett/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új formátummal próbálkozik a Magyar Színház

Új formátummal próbálkozik a Magyar Színház

A színház társulata nagy izgatottsággal vetette bele magát az új próbaidőszakba. Éppen csak befejeződött a …