2021. október 26., keddMa Dömötör napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
2021.10.26. Dömötör Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Villányban azt is tudják, hogyan kell kagylót panírozni

Hirdetés

Villányban azt is tudják, hogyan kell kagylót panírozni

A borászokról úgy tartják, nemcsak bort készítenek, hanem a konyhában is feltalálják magukat. Emlékszik arra, mikor főzött először önállóan?

Egy villányi társasházban nőttem fel, a nagyszüleim viszont a kertes házuk udvarán tartottak baromfit és nyulakat, és nagyon szívesen segítettem a konyhában csirkét, tyúkot pucolni. Csak azt nem tudtam végignézni, amikor a jószágot levágják. A szárnyasok közül a mai napig kedvelem a libát, vadkacsát, fácánt, a marhahúst egyszerűen imádom! Nálunk az egész család ínyenc, s édesanyám remekül főz; tőle tanultam meg, hogy a főzéshez kell egyfajta „ráérzés”, s merjen kísérletezni az ember.

Jekl Flóra

Jekl Flóra

Hirdetés

Fotó: Dankó Dorián

Nagyon büszke voltam magamra, mert nyolcévesen elkészítettem életem első rakott makaróniját: összekevertem a tejfölt ketchup-pal, ráöntöttem a megfőtt makarónira, sajtot reszeltem rá, majd betettem a sütőbe. Ma már általában olyankor főzök, ha egy-egy alkalomra összehívok egy társaságot, ilyenkor összejövünk hatan-heten. Nemcsak arra figyelek, hogy az ízek megfelelőek legyenek, hanem nagy gondot fordítok a tálalásra is, és arra, hogy az ételeket megfelelően párosítsam a borokhoz, pezsgőkhöz. Ilyenkor persze a sajátokon kívül kóstolunk más pincészetből származó borokat is.

Egy borász külföldön járva milyen borokat kóstolgat?

Mindig a helyi specialitások, fajták a legérdekesebbek és legizgalmasabbak, az egyedi és különleges borok mindig nagyon érdekelnek. Itthon már előre felkészülök, hogy miből válogassak. Egyszer húszévesen kint voltam egy olasz borászatnál gyakorlaton, ahol végre megismerkedhettem az olasz konyha remekeivel. Ez az élmény azóta is igen meghatározó számomra. Az ottaniaktól ellestem jó pár apró konyhai fogást, amit felhasználtam főzéseim során.

Ezek szerint más országokban szívesen kóstolja az ottani ízeket, vagy azért válogatós?

Annak idején nagy várakozással utaztam Bulgáriába, mert úgy tudtam, hogy nagyon finom a fekete kagyló […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/gasztro/2021/09/19/villanyban-azt-is-tudjak-hogyan-kell-kagylot-panirozni/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Metallica megmondja: tartsd a szemed a kígyón!

A Metallica megmondja: tartsd a szemed a kígyón!

Harminc éve jelent meg a Metallica 35 millió példányban értékesített, Grammy-díjas albuma, amelyet mindenki Black …