2021. szeptember 24., péntekMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Villant a topáz a siófoki Plázson

Hirdetés

Villant a topáz a siófoki Plázson

Gyurikám, merre vagytok?

Itt, a szomszédban, Sajókazán, 320 kilométerre Siófoktól!

Mit csináltok ott? Éjjel fél egykor jelenésetek van Klárikával a Plázson! 

Ne aggódjatok, nem fogjuk cserben hagyni a mi drága közönségünket…

Hirdetés

Szerda este nyolc óra tájban hívtam fel kedves ultipartneremet, Korda Györgyöt Siófokról, ahol pár perccel később Demjén Rózsi már arra biztatott bennünket, hogy várjunk, míg felkel majd a nap. 

A 75 éves legenda, Demjén Ferenc volt a Retro Rádió már hetekkel korábban bepromózott Fergeteg Partyjának első fellépője a Plázs Siófokon. Pontban 20 óra 35 perckor kísérték ki a Várkonyi Attila, azaz DJ Dominique által felkonferált Rózsit a színpadra a megszokott rekvizitum, a Demjén-feliratú motorkerékpár – V’Moto-Rock, ugye… – kormánya mögé. Nem ártott a kíséret, az idén 75 éves, a Magyar Köztársaság tisztikeresztjével kitüntetett művész nincs kirobbanó erőben, de mielőtt bárki is a korábbi, kissé korhely életvitelére gondolna, erről szó sincs, Demjén makulátlanul tiszta fejjel vette a kezébe a mikrofont, és nyomott olyan pazar, csaknem kétórás élő műsort, hogy azt egy húszéves is megirigyelte volna. 

De ne siessünk annyira, a környezet, a siófoki sétány is megér egy misét.

Ha valakinek el kéne magyarázni az übergagyi jelző jelentését, akkor bármiféle bonyolult, cirkalmas körülírás helyett lehoznám az illetőt a Balaton fővárosának promenádjára.

Amelynek környékén először is lehetetlen a parkolás, ha pedig véletlenül felszabadul egy autónyi hely, óránként 550 forintért már le is tudod tenni a kocsit. A fagylalt gombóca – akkora, mint egy nagyobb mogyoró – 420 forint, persze lehet kapni potom 380-ért is, de a „különleges” 420-ba kerül. (Vajon mitől különleges?) Az italárak is az eget verdesik – ezer forint egy korsó cseh sör –, maga a parkolóőr próbál győzködni arról, hogy mihamarabb húzzak el innen, mert ő, ha tehetné, a világ minden kincséért sem nyaralna Siófokon. 

Aztán bejutok a Plázsra, miután felmutattam a védettségi igazolványomat, odabent visszafogott becslés szerint is legalább hat-nyolcezren érzik jól magukat, de az is lehet, hogy a tízezres szám sem túlzás. A VIP-szektorban olyan hangulat uralkodik, mintha nem lenne holnap, az árlap senkit sem riaszt vissza a fogyasztástól. Nagy Lászlóba, minden idők legnagyszerűbb magyar kézilabdázójába botlom, a Barcelona 209 centis egykori csapatkapitánya lehengerlő külsejű fiatal hölggyel múlatja az időt, később is többször összefutunk, szemmel láthatóan élvezi a műsort.

Demjén Ferenc

Demjén Ferenc

Fotó: Plázs Siófok

Amelynek első fellépője, mint mondtam, Demjén Rózsi. Miután felkelt a nap, szállunk egyet a sólyom szárnyán, majd egyik kortalan sláger követi a másikat: Jégből vagyok, Ha elindul a vonat, Darabokra törted a szívem. A közönség tombol, nagymamakorú hölgyek csápolnak a színpad előtti első sorban, közben a kivetítőn a fiatal Demjén klipjei peregnek, ledöbbenek, negyven évvel ezelőtt Rózsi mennyire hasonlított Bob Dylanre! Engedünk a kérésnek, hogy legalább te maradj velem, amikor pedig belevág a Fekszem az ágyon című rock&rollba, na, akkor egész Siófok felébred a hangrobbanástól. Már aki alszik, mert a környéken nyilván senki sem. Rózsi is élvezi a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/08/19/villant-a-topaz-a-siofoki-plazson/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ebben nincsen semmi flanc, csak három akkord, vidámság és lendület

Ebben nincsen semmi flanc, csak három akkord, vidámság és lendület

Elkészült legújabb klipjével az egri punk-rock banda, a The Wallkids. A Hiába futsz! című dal vizuális …