2022. december 1., csütörtökMa Elza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 410,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2022.12.01. Elza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 410,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Vidnyánszky Attila: Elkezdtem hisztizni Káel Csabánál, és azt mondtam, elég volt

Hirdetés

Vidnyánszky Attila: Elkezdtem hisztizni Káel Csabánál, és azt mondtam, elég volt

Vidnyánszky Attila a Belvárosi Polgári Szalon vendégeként elmondta, hogy korábbi szándékaival ellentétben mégis indul a Nemzeti Színház igazgatói posztjáért, miután jelenlegi mandátuma 2023 júliusában lejár. A munkatársai is kérték, hogy maradjon, és a jelenlegi krízisidőszakban nem teheti meg, hogy távozik. „Harcos világban élünk, én pedig nagyon a frontvonalban vagyok. Nehéz innen kilépni” – mondta a Népszava tudósítása szerint. Hozzátette: egy-két évig meg kell tartania a mostani pozícióit, mert mindegyik összefügg egymással.

Nem feltétlenül jó hatások érik a magyar kultúrát, de helyt kell állni, vigyázni kell, hogy ne daráljanak be, és a lényegünket nem érintő eszmék eluralkodjanak. Ez háborús helyzet, és jóval előbb elkezdődött, mint az orosz–ukrán háború.

Kérdésre válaszolva kitért az ő és Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójának határon túli származására is. Szerinte ha valaki Magyarországon szocializálódik, akkor nagyon nehéz függetlennek maradnia, ha valamit el akar érni, mert a mostani kulturális közegünkben működik egy nagy fokú igazodási vágy. Ezért nekik talán valamennyivel egyszerűbb harcolniuk és bizonyos lépéseket meglépniük. 

Janicsárképzés az SZFE-n

A Színház- és Filmművészeti Egyetemmel (SZFE) kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy az ügy még most sem érte el a nyugvópontot, de az a hisztéria, ami a sajtót és a közéletet uralta az SZFE körül, lecsillapodott. Korábban Kerényi Imrével már beszéltek arról, hogy tarthatatlan, ami a színházi és filmes képzés terén zajlik, és felidézte Eperjes Károly szavait is, aki szerint csaknem két évtizede janicsárképzés folyik a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. 

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/11/17/vidnyanszky-attila-belvarosi-polgari-szalon-szfe-film-rezsivalsag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Minden földi küszöbön

Minden földi küszöbön

A Múlt-kép blog a Nemzeti Fotótár szakmai együttműködésével valósul meg. Sz. Z. emlékére Szárnyak nélkül …