2020. szeptember 27., vasárnapMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Vidnyánszky Attila az SZFE-ről: félreállok, ha tényleg csak az én személyem az akadály

Vidnyánszky Attila az SZFE-ről: félreállok, ha tényleg csak az én személyem az akadály

Az egész szakma részvételével megvalósuló konferencia összehívását kezdeményezi Vidnyánszky Attila, amelyen megoldást lehetne találni a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) körül kialakult helyzetre. Az egyetem fenntartó kuratóriumának elnöke erről a Demokratának adott interjúban beszélt. A rendező arra a kérdésre, hogy mi lesz akkor, ha a színházi szakma egy része ekkor sem ül majd le vele tárgyalni, azt válaszolta: félreáll, ha azt érzi, hogy a személye az egyetlen akadálya az SZFE-ügy megoldásának.

Ha azt fogom érezni, hogy eljött a pillanat, hogy tényleg már csak az én személyem az akadálya a közös gondolkodásnak, gond nélkül félre fogok állni. Mert én ezt ügynek tartom, és nem hatalmi kérdésnek. Soha nem voltam az, aki két kézzel kapaszkodik mindenféle igazgatói székekhez. A Nemzeti élén sem teszem; ha a ciklus végén jön valaki jobb, újabb, frissebb gondolatokkal, szívfájdalom nélkül át fogom adni neki a terepet.

Azzal kapcsolatban, hogy a Magyar Rektori Konferencia és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának kezdeményezésére összehívott egyeztetést az Upor László vezette intézmény vezetői miért mondták le, azt mondta: a Rektori Konferencia nagyon komoly intézmény, amelynek tagja az ország összes felsőoktatási intézményének rektora. Vidnyánszky Attila szerint ha az ő hívásukra sem hajlandó elmenni valaki tárgyalni, az gőgös hozzáállásról tanúskodik. Úgy fogalmazott:

Először a diákok, most a tanárok – egyre többen vannak kapitális szereptévesztésben.

Vidnyánszky Attila

Vidnyánszky Attila

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Vidnyánszky Attila szerint a folyó képzések ugyanolyan rendben futnának ki, mint ahogyan elkezdték őket, ilyen téren nem tervez változást. A közép- és hosszútávú tervekkel kapcsolatban úgy nyilatkozott: szerencsés volna a Katona József Színház mellett más műhelyeket is bevonni a képzésbe.

A Nemzeti Színház igazgatója fontosnak találja az esztétikai sokszínűségre törekvést, minél több vendégtanárt hívna meg, és szeretné a nemzetközi vérkeringésbe bekapcsolni az egyetemet hosszú távú kapcsolatok rendszerszintű kiépítésével. A rendező szerint önmagában törvénysértés, hogy az oktatás áll, az egyetem épületének leromlott állaga pedig a vezetői alkalmatlanság bizonyítéka.

Az SZFE-ügy

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen szeptember 1-jétől a korábbi állami felügyeletet alapítványi ellenőrzés váltja […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2020/09/16/vidnyanszky_felreallok_ha_tenyleg_mar_csak_az_en_szemelyem_az_akadaly/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Gyorstalpaló Bartókról – ha ketyeg a taxióra

Gyorstalpaló Bartókról – ha ketyeg a taxióra

Az első igazi világzenész Bartók a world music-nak, majd később crossover-nek is becézett világzenei műfaj …