2024. július 19., péntekMa Emília napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.19. Emília Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Végre visszatért a kedvenc nyári sorozatunk a Netflixre

Hirdetés

Végre visszatért a kedvenc nyári sorozatunk a Netflixre

A multikamerás szitkomok ideje lejárt? Olyan kérdés ez, amelyet így 2024-et írva semmiféleképp sem fölösleges dolog feltenni, elvégre a közönség előtt felvett, alánevetős vígjátékszériák közül a legnagyobb, legsikeresebb címek, mint a Jóbarátok, az Agymenők, az Így jártam anyátokkal, a Két pasi – meg egy kicsi, esetleg az Egy rém rendes család, hosszú-hosszú évekkel ezelőtt leköszöntek. Utánpótlás pedig nincsen nagyon. Pontosan ezért van szerencsés helyzetben most az Azok a 90-es évek show, a Netflix június 27-én a második évadával visszatért, többkamerás szitkomja, amely ráadásul egy nagy klasszikus, a FOX-on 1998 és 2006 között vetített Azok a 70-es évek show folytatása. Csak éppen egy új, fiatalabb generációval a középpontban.

90SHOW 201 Unit 01059RC.jpg,90SHOW 201 Unit 01059RC

Fotó: Netflix Media Center

Amit az Azok a 90-es évek show első évada még 2023 elején nehézkesen volt képes megoldani, az az volt, hogy az eredeti sorozat szereplőgárdájára, az olyan karakterekre, mint az Ashton Kutcher-féle Michael Kelso, a Mila Kunis által játszott Jackie Burkhart vagy Topher Grace Eric Formanje, kevesebbet támaszkodjanak, és a régi főhősök nélkül is élvezhető maradjon a spin-off. Valahogy azt érezte az ember, hogy az alkotók mindenféleképp próbálják a régi szereplőgárda visszahozatalával meglovagolni a nosztalgiát, az anyaszéria rajongóinak szeretetét felélesztve egyszersmind. Egy kicsit tehát pont a fiatal színészekkel toltak ki az írók, akiknek amúgy is nehéz dolguk volt, hiszen mostanra legendásnak számító figurák helyébe kellett lépniük… így viszont a feladatuk már-már lehetetlen vállalkozásnak tűnt.

Egészen a most bemutatott új etap első pár epizódjáig kellett várnunk, hogy a Netflix szitkomja beérjen, a fiatal színészek belemelegedjenek abba, ami a dolguk, és úgy igazán gördülékeny néznivalóvá érjen az Azok a 90-es évek show. Haragudni erre a sorozatra nem lehet, már csak azért sem, mert az első bekezdésben emlegetett klasszikusokat jó érzékkel megidézi, ráadásul a humoros beszólások, gagek is többnyire ülnek. Régen volt már tényleg olyan élményünk, hogy egy multikamerás szitkomon hangosan kacagjunk.

Hirdetés

A sztori egy évvel az első évad eseményei után veszi fel a fonalat, 1996 nyarán járunk, amikor a Star Wars lázadó hercegnője után elnevezett Leia Forman (Callie Haverda) visszatér nagyszüleihez és régen látott barátaihoz, hogy egy újabb felejthetetlen vakációt töltsenek együtt. Nyilván a tizenéveseket foglalkoztató témák megint csak előkerülnek, mint a tiniszerelem, annak a szálnak, hogy Leia és a bumburnyák Nate (Maxwell Acee Donovan) majdnem csókolóztak, ebben az etapban egészen drámai következményei vannak.

A sírás-rívás mellett azért, hiszen szitkomról van szó, a hülyülésnek, az együtt füvezésnek, a Spice Girls-koncertjegyekért való hajtásnak és a 90-es évekbeli túlfűtött nosztalgiának is megvan a helye ebben az évadban is. A fiatal szereplőgárda, köztük a lázadó punklány, Gwen (Ashley Aufderheide), a nyíltan meleg Ozzie (Reyn […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2024/06/30/azok-a-90-es-evek-show-netflix-teve-sorozat-szitkom-masodik-evad-spin-off-streaming-kritika/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A rendezvény, ahol a nők gyógyulnak, miközben a férfiak menekülőre fogják

CrimeCon az a hely, ahol a tragédia szórakozás, legalábbis egyeseknek. Másoknak sokkal inkább a traumák …