2024. június 18., keddMa Levente napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2024.06.18. Levente Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Végre egy Star Wars-sorozat, amit képtelenség abbahagyni

Hirdetés

Végre egy Star Wars-sorozat, amit képtelenség abbahagyni

Tény, hogy a legutóbbi Star Wars-mozifilm, a Skywalker kora premierje óta lassan öt év telt már el, és jelenleg még a kanyarban sincs, hogy a vásznon kézzel fogható folytatást kapjon a George Lucas által megteremtett franchise. Ettől még a jelenlegi tulajdonos, a Disney nem engedte el a jedik kezét, az általuk bemutatott tévésorozatok azonban nagyon hullámzó minőséget mutatnak. Az Andor zseniális lett, A mandalóri és az Ahsoka hibákkal teli, de hiányosságaik ellenére bőven szórakoztató kibővítései az univerzumnak. Ám a nyakunkba sóztak olyan értelmezhetetlen szériákat is, mint a Boba Fett könyve és az Obi-Wan Kenobi – utóbbi összeesése és logikai bukfencei azért is késztették fejvakarásra az embert, mert az Ewan McGregor főszereplésével készült Star Wars spin-offnak megvoltak a maga emlékezetes momentumai, például egy parázs visszavágó a jedi-mester és Darth Vader között.

Carrie-Anne Moss a Mátrixot fénykardra cserélte Az akolitus kedvéért

Carrie-Anne Moss a Mátrixot fénykardra cserélte Az akolitus kedvéért

Fotó: Christian Black / Disney+

A Star Wars: Az akolitus című, a Disney+-on június 5-én debütált szériából eddig négy részt láttunk, és bár a korábban a Russian Dollt is jegyző Leslye Headland alkotásának újfent megvannak a maga botlásai, talán az eddigi legszórakoztatóbb, az előzménytrilógiához kapcsolódó produkcióról van szó, amit az egeres cég kiadott a kezei közül. A történet ugyebár nagyjából 100 évvel a Baljós árnyak előtt játszódik, a Skywalkerek gondolatban se fogantak meg, és egy olyan világrendet láthatunk kibontakozni Az akolitusban, amit eddig csak a Star Wars-könyvek olvasói csodálhattak meg maguknak.

Hirdetés

A Köztársaság Fénykorában járunk, amikor a jedik rendje az ereje teljében van, jól szervezett, de némiképp ellustult rendfenntartó szervezetként őrködnek a béke felett, anélkül, hogy bárki ellenkezne velük.

A sorozat kezdőjelenete nagyszerűen festi fel a messzi-messzi galaxis lelki állapotát, amikor egy titokzatos aszaszin beállít egy bárba, és az éppen iszogató Indara mesterrel (Carrie-Anne Moss) közli, hogy most akkor álljon fel az asztaltól, és küzdjön meg vele életre-halálra… na, és ebben a pillanatban az összes kocsmatöltelék röhögésben tör ki. Az akolitusban persze a változás szele fúj, és az Amandla Stenberg által játszott Mae egészen vehemensen kezd el dolgozni rajta, hogy nagy hatalmú jediket tegyen az Erővel egyenlővé. Viszonylag gyorsan letörlik tehát a rosszfiúk a magabiztosságot a jedik arcáról a sorozatban.

Még mielőtt valaki örömittasan csapna a levegőbe, le kell szögezni, hogy bár arról volt szó, hogy Az akolitus majd a sith-ekre és az ő felemelkedésükre koncentrál elsősorban, az évad első fele alapján szó sincsen erről. Nem látunk be a színfalak mögé, a sith-ek legalább annyira kiismerhetetlenek, mint az eredeti filmekben. Helyette jó adaggal kapunk a világos oldalon tevékenykedőkből, Az akolitus egészen konkrétan hemzseg a jediktől – ennek köszönhetően csodálkozhatunk rá olyan, a Star Warsban eddig szinte precedens nélküli jelenetekre, mint amikor 6-8 mester és lovag kalandozik egy idegen bolygó esőerdőjében, a gonoszok után kutatva.

<img id="kep_szerkfoto_image_56660635" src="https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/5666/56660/566606/56660635_7a941c9c6af92e983fe9e4f2f20d468d_wm.jpg" loading="lazy" alt="A Squid Game főszereplője, Lee Jung-jae ezúttal sztoikus jedi-mesterként nyomoz" data-image_width="727" data-image_height="485" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2024/06/06/star-wars-az-akolitus-disney-plusz-elso-evad-sci-fi-pilot-leslye-headland-koztarsasag-fenykora-teve-kritika/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Amikor a Kisstadionban egy kalap miatt elszabadult a pokol

A Neoton együttes gitárosa és zeneszerzője a hőskorból a legszívesebben az Illésre emlékszik vissza, amiért az angolszászok uralta …