2022. augusztus 13., szombatMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Végre egy Predator-film, amelynek sikerült felzaklatnia minket

Hirdetés

Végre egy Predator-film, amelynek sikerült felzaklatnia minket

A Predator-filmsorozatot talán senkinek nem kell bemutatni, de ha akadna olyan, aki nem túlzottan rajong a horrorba oltott sci-fikért, annak röviden összefoglaljuk: 1987-ben kezdődött a franchise egy Arnold Schwarzenegger főszereplésével készült blockbusterrel, melyben egy különleges kommandót vezényeltek a dél-amerikai dzsungelbe, hogy bajba került társaikat felkutassák és megmentsék. A fák és vadállatok, valamint a sanyarú éghajlat helyett azonban valami sokkal rosszabb leselkedett Dutch Schaefer őrnagyékra… egy másik bolygóról jött halálosztó, aki szenvedélyből öl, és azért jött a Földre, hogy trófeákat gyűjtsön.

A második Predatort a kritikusok már nem szerették, és az ezt követő felvonásokra talán nem is érdemes fecsérelni a szót. Az Alien vs Predator ötlete az összes folytatásával együtt zsákutca volt. A tehetséges és a Stranger Things 4 két részét is levezénylő Antal Nimród által rendezett, 2010-es Predatorstól sem dobták el túl sokan az agyukat, rémesen felejthető folytatás lett. A 2018-as The Predator pedig egy borzalmas, vicceskedő akciókomédia. Tényleg, hagyjuk inkább ezeket, mert ha 5-10 néző ingerküszöbét át tudták lépni a felsorolt filmek, már lehet, hogy sokat mondtunk.

Jelenet a Préda című filmből

Jelenet a Préda című filmből

Hirdetés

Fotó: David Bukach / Disney+

Szóval nem túlzás, amikor azt állítjuk, hogy a Predator-széria a mai napig, amikor jelen cikk íródik, azaz augusztus 5-éig kvázi tetszhalott volt. Aztán jött az Amerikában a Hulun frissen bemutatott és hazánkban a Disney+-on elérhetővé tett Préda (Prey), a kezében egy defibrillátorral, és visszahozta az életbe a Ragadozót.

A Prédát az a Dan Trachtenberg rendezte, aki jól tudja, hogyan kell nagy franchise-okba a hátsó ajtón keresztül beosonni és valami váratlant alkotni. A kreatív szakember a közepes, Godzilla-klón, Cloverfield című katasztrófafilmnek olyan zseniális folytatást rakott össze, mint a minimalista […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2022/08/05/preda-disney-plus-tv-streaming-horror-sci-fi-predator-elozmeny-kritika/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Disney+ elhozta nekünk az év legaranyosabb sorozatát

A Disney+ elhozta nekünk az év legaranyosabb sorozatát

Jó hosszú ideig kellett rá várni, hogy a Marvel egyik legkedveltebb szuperhőse saját kalandot kapjon, …