2023. február 6., hétfőMa Dóra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.06. Dóra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Végre egy ötletes filmmel rukkolt elő a Netflix

Hirdetés

Végre egy ötletes filmmel rukkolt elő a Netflix

Dél-Korea film- és sorozatipara mostanra megkerülhetetlen a modern szórakoztatóiparban. Az egész jelenség akkor kezdett lendületbe jönni, amikor az Élősködők elvitte a legjobb filmnek járó szobrocskát az Oscarról, és a cannes-i filmfesztiválon is Arany Pálma-díjat nyert, aztán nem sokkal később bedurrant a Squid Game az első évadával, és mindenki majd megőrült a Netflix sorozatáért.

Azok, akik a fent említett produkciókkal kapcsolódtak be az egész dél-koreai őrületbe, simán lemaradhattak olyan nagyszerű művekről, mint a 2003-as és mostanra kultikusnak számító Oldboy vagy a pár éve bemutatott zombis Vonat Busanba, amely a Walking Deadbe belefásult embereknek megmutatta, lehet ezt a műfajt még jól csinálni. A Vonat Busanba és talán kevésbé ismert folytatása, a Peninsula alkotójától, Jeon Szang-hótól jött január 20-án a Netflixre a JUNG_E című új sci-fi, amely első ránézésre és az amúgy megtévesztő előzetesek alapján sokszor látott tucatakciófilmnek tűnhet, de aki ezt hiszi, nagyobbat nem is tévedhetne.

JungE Unit 06A029

Fotó: Netflix

A történet a XXII. századba kalauzol, amikor a klímaváltozás miatt az emberiség nagy része az űrbe menekül. A Föld és a Hold között lebegő, futurisztikus óvóhelyek lakosai között azonban feszültség pattan ki, amely lázadásba torkollik, és kitör egy heves polgárháború. A katonai dráma tehát nyilván nem maradhat ki a JUNG_E-ből, ám meglepően ötletesen tálalva kapjuk. A nyitójelenetben egy elit kommandóst, bizonyos Jun Dzsung-jit (Kim Hjun-dzsu) látunk ijesztő robotokkal küzdeni, egészen addig, amíg le nem áll a szimuláció, és ki nem derül, hogy a háborús hős tulajdonképpen már halott, a tudatát viszont lementették, és robottestbe került, a szakemberek pedig éppen azon izzadnak, hogy általa megalkossák a szuperkatonát, aki véget vet a konfliktusnak.

Hirdetés

Külön pikantériát ad a dologhoz, hogy a tudósnőt, Jun Szeo-hjunt (Kang Szú-jeon), aki JUNG_E fejlesztésén dolgozik, egészen intim szálak kötik a kísérlet alanyához. Többet nem lőnénk le a cselekményből, mert a Netflix új dél-koreai sci-fije úgy a legjobb, ha az ember a lehető legtöbb fordulatot saját maga fedezi fel. Ezekből nincs kevés szerencsére, a legtöbb ráadásul olyan erővel rúgja hasba az embert, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2023/01/24/jung-e-netflix-teve-film-del-korea-sci-fi-jovo-android-haboru-streaming-kritika/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megkezdődött a velencei karnevál

Megkezdődött a velencei karnevál

Az MTI tudósítása szerint több mint száz gondola és ladik vonult végig a Canal Grandén: …