2022. január 19., szerdaMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
2022.01.19. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Vasárnap este élő Brahms-koncert az Indexen

Hirdetés

Vasárnap este élő Brahms-koncert az Indexen

Az Index és a Concerto Budapest vasárnap délután és este ismét házhoz hozza a komolyzenét. Az Index a Concerto Budapest Brahms zenéjére fókuszáló kétnapos minifesztiváljának, a

Hallgassunk Brahmsot!

Hirdetés

című koncertsorozat második napjának zenei kínálatába kapcsolódik be. A világhírű zenekar művészeti vezetője, Keller András a következő szavakkal ajánlja figyelmünkbe Brahms zenéjét: 

Elmélyülni, közelről megfigyelni, lelassítani, feloldódni – olyan élmények ezek, amelyekhez időre és tudatos figyelemre van szükség, és amelyek átélésére most különleges lehetőséget nyílik. Brahms zenéje egyszerre szól az értelemhez és az érzelmekhez, egyszerre hagyománytisztelő és progresszív, darabjaiban egyaránt találhatunk agyafúrt struktúrákat és szívhez szóló, szárnyaló dallamokat.

Élő közvetítés vezető rendezője, Szabó Stein Imre szerint Johannes Brahms zenéje „képes zene”. A két nap egyszerre mesterien átgondolt válogatás Brahms legjelentősebb műveiből, az életmű végig izgalmas keresztmetszete, de a Keller András által szerkesztett program a szerző fejlődéstörténetét is nyújtja.

Keller András Liszt- és Bartók–Pásztory-díjas, Kossuth-díjas érdemes művész

Keller András Liszt- és Bartók–Pásztory-díjas, Kossuth-díjas érdemes művész

Fotó: Cseke Csilla

Zenehallgatóként a megszólaló zenékben végigkövethetjük Brahms zeneszerzői gondolkodásának meghatározó momentumait, vagy tetten érhetjük a zenei múlt különböző nyomait, de egyszerűen csak át is adhatjuk magunkat a magával ragadó hangzásélménynek, amelyet a színpadra lépő világklasszis szólisták, kamarazenészek és a Concerto Budapest művészei, valamint a már megszokott, filmes igényű közvetítés garantál.

A 2021. november 28-án kezdődő élő koncert

  • először 17.00-kor az <a href="https://www.youtube.com/c/indexhu" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/11/27/brahms-concerto-budapest-koncert-elo-karpat-rapszodia-mezzo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Senkinek nem kellett a világ egyetlen olyan villája, amelyet egy Caravaggio-freskó díszít

Senkinek nem kellett a világ egyetlen olyan villája, amelyet egy Caravaggio-freskó díszít

Nem tudták eladni a világ egyetlen olyan villáját, amelyet egy Caravaggio-freskó díszít. A római Villa Aurorára …