2021. szeptember 28., keddMa Vencel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.09.28. Vencel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Van ez a bérgyilkosnő, Kate, aki azzal ugrott a toplisták élére, hogy nem csak öl

Hirdetés

Van ez a bérgyilkosnő, Kate, aki azzal ugrott a toplisták élére, hogy nem csak öl

Kate az új hősnő. Mert mostanában már úgy jönnek felénk a hősnők, mint egykor a május elsejei felvonuláson a gyári dolgozók. Kezükben zászló, ajkukon ének, zengik a dalt üde mámoros ajakkal, hogy elég volt a Jason Stathamek és Matt Damonok világából, egy nő is képes úgy hentelni, jakuzákat halomra ölni, mint a Steven Seagalok. 

Ezúttal Mary Elizabeth Winstead az, aki bérgyilkosként mészárol le bárkit és akárkit, és filmszerű hasonlattal élve: jól áll neki a halál.

Azt mondjuk nem könnyű megérteni, mitől lenne jó egy olyan alkotás, amelyben embereket, családapákat kaszabolnak, lőnek halomra, de ha hihetünk annak a mondásnak, miszerint a filmek csupán a valóság tükröződései, ne legyen kétségünk: a világ sokkal brutálisabb hely annál, mint gondolnánk. Vagy a világnak csupán az a szelete, amelyet nem ismerünk, nem látunk. S valljuk be: nem biztos, hogy ismerni akarjuk, nemhogy látni.

Hirdetés

Cedric Nicolas-Troyan rendező klasszikus csavaros gyilkolós történetet hoz elénk. Kate (Mary Elizabeth Winstead) kicsit ugyan olyan, mint Mathilda a Léon, a profi című filmből, vagy Nikita a Nikita című filmből, esetleg Hanna Heller a Hanna – Gyilkos természet című filmből, illetve Ava Faulkner az Avából, de ezen nem kell meglepődni, hiszen egy profi bérgyilkos profilja a forgatókönyvírók szerint csakis egyféle lehet – még Cataleya Restrepo is segítséget kap a családtól a Colombiana című filmben.

Szóval Kate igazi halálosztó, kinek szívében csak akkor üt lágyabban a billentyű, ha a célkeresztben egy gyermeket is megpillant. Mert a szabály az szabály: gyerek előtt sosem öl.

Ám mire valók a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2021/09/14/van-ez-a-bergyilkosno-kate-aki-azzal-ugrott-a-toplistak-elere-hogy-nem-csak-ol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Budapest Film: majd ha sokan akarják az Elkxrtukat, többször vetítjük

Budapest Film: majd ha sokan akarják az Elkxrtukat, többször vetítjük

A budapesti mozihálózat hivatalos közleményben szögezi le, hogy az alkotás sillabusza és előzetese alapján – …