2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Van egy ország, ahol pénzbírsággal büntetik a szólásszabadságot

Hirdetés

Van egy ország, ahol pénzbírsággal büntetik a szólásszabadságot

„Olvastam Roberto Saviano történetéről és a Giorgia Melonival folytatott vitájáról. A politikusoknak szerintem vastagabb bőrt kellene növeszteniük. Azt tanácsolnám ennek a hölgynek, hogy kevésbé legyen gyerekes, és nőjön fel.”

Ezt Salman Rushdie író nyilatkozta a La Repubblica olasz lapnak a Torinói Könyvvásáron, amelyen bemutatták a Kés című memoárját. A könyvben az ellene elkövetett merényletkísérlet szörnyű tapasztalatait osztja meg az olvasóival. 

Fattyúnak nevezte a tévében

Rushdie arra a történetre reagált, amikor olasz kollégáját, az író Roberto Savianót tavaly októberben „szimbolikus” ezer euróra büntették, amiért az olasz miniszterelnököt, Giorgia Melonit és szövetségesét, a korábbi migránsellenes olasz belügyminisztert, Matteo Salvinit fattyúnak nevezte az olasz tévében, miután egy kislány meghalt egy sikertelen tengeri mentésben a Földközi-tengeren. 

Az olasz miniszterelnök ezt nem hagyta annyiban, és beperelte az írót, azért is, mert Salvinit egy másik alkalommal az alvilág miniszterének nevezte.

Hirdetés

Személyes kockázatomra, de azt kell hogy mondjam, a politikusoknak egy kicsit vastagabb bőrt kellene növeszteniük, mert manapság a hatalmuk és a tekintélyük is nagyobb. Az emberek amúgy is beszélnek róluk. Szerintem azt is kezelniük kell, ha olyan csúnya szóval illetik őket, mint amit Roberto használt. Szóval azt tanácsolnám ennek a hölgynek, hogy legyen kevésbé gyerekes, és nőjön fel

– fogalmazott Rushdie.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/05/25/salman-rushdie-torinoi-konyvvasar-kes-memoar-vilagirodalom-irodalom/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Udvaros Dorottya visszatér a Katona József Színház színpadára

Udvaros Dorottya harminc év után vendégművészként visszatér a Katona József Színház színpadára – írja a …