2024. július 18., csütörtökMa Frigyes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.18. Frigyes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Van egy ország, ahol azért költöznek, hogy híresek lehessenek

Hirdetés

Van egy ország, ahol azért költöznek, hogy híresek lehessenek

Nem könnyű az észak-angliai írók élete, hatalmas akadályokba ütköznek, ha be akarnak kerülni a London-központú irodalmi világba. Erről Claire Malcolm, a Northern Writers’ Awards (Északi Írók Díja – a szerk.) alapítója beszélt a The Guardian hasábjain. Megfogalmazása szerint szervezetük folyamatosan az érdekérvényesítésen dolgozik.

A feltételek még ma sem egyenlőek az angliai irodalmi életben, amit az északi szerzők jócskán megéreznek. A tehetségek itt még mindig nehezen tudnak kapcsolatokat teremteni, támogatásra van szükségük.

A Northern Writers’ Awards az 1990-es évek végén jött létre, hogy új írótehetségeket fedezzenek fel és támogassanak Észak-Angliában, segítve ezzel azokat az írókat, akiket a kiadói ipar kirekesztett.

Hirdetés

A szervezet eddig több mint 400 északi írót támogatott, évi 50 ezer fontnyi (mintegy 22 millió forint) pénzdíjjal, és kapcsolati háló kiépítésével. Ám a legtöbb irodalmi díjtól eltérően ez a díj olyan írókat támogat, akiknek nincs ügynöki képviselete, és korábban nem publikáltak. Vagyis elsőkönyves szerzőkről van szó.

Áttörést hozott a karrierjében

Benjamin Myers története a sikerről […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/06/26/northern-writers-awards-claire-malcolm-irodalom-anglia-dijak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ismét Szigligetre költözik a Centrál Színház

„Minden sikeres férfi mögött egy nő áll. A nő mögött pedig a férfi felesége. Igaz …