2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Van, akinek a szívében bomba van, másnak a cigány húzza

Hirdetés

Van, akinek a szívében bomba van, másnak a cigány húzza

Egyetlen nagylemezre szóló projektnek indult, hamarosan az ország egyik legnépszerűbb produkciója lett: a nemrég a 15. születésnapját dupla bulival ünneplő Budapest Bár fennállása alatt több mint 1100 koncertet adott, és 11 nagylemezt jelentetett meg.

Farkas Róbert 2007-ben a kávéházi cigányzenei hagyományokat szerette volna újraéleszteni, kvartettjéhez ezért keresett olyan kortárs énekeseket, akik a fiatalok számára is befogadhatóvá teszik Jávor Pál, Kalmár Pál, Kabos Gyula vagy Karády Katalin egykori slágereit. Az ügynek sikerült megnyernie – alfabetikus sorrendben haladva – Frenket, Keleti Andrást, Kiss Erzsit, Kiss Tibort, Kollár-Klemencz Lászlót, Lovasi Andrást, Németh Jucit, Rutkai Borit, Szalóki Ágit és Szűcs Krisztiánt, akikkel összetett egy nagylemezt. Mely ezzel a dallal indult.

Budapest Bár feat. Németh Juci, Kiss Tibi: Szívemben bomba van (2017. 10. 15.)

Ez az elsőre merésznek tűnő kollaboráció olyannyira bevált, hogy a Budapest Bár azóta igazi szórakoztatóipari brand lett, mely a nagyvárosok művelődési házaiban és színháztermeiben éppúgy telt házakat vonz, mint az A38 Hajón vagy a Művészetek Palotájában. Nem mellesleg a nyári fesztiválok egyik legkeresettebb produkciója.

Egy dal, ugyancsak az első albumról a Nouvelle Vague-énekes, Mélanie Pain és Kiss Tibi előadásában:

Hirdetés

Budapest Bár feat. Mélanie Pain, Kiss Tibi: Ezt a nagy szerelmet (A38, 2014)

<iframe allowfullscreen="" scrolling="no" type="text/html" width="728" height="360" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/popkult/2023/02/05/budapest-bar-szorakoztatoipar-kollar-klemencz-laszlo-zene/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új kiállítás nyílt a Ferenczy Múzeumban

Szombaton nyílt meg a Ferenczy Múzeumban a Magyar Géniusz Program 65 millió forintos támogatásával megvalósuló kiállítás, A gyűjtemény …