2022. május 17., keddMa Paszkál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.17. Paszkál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Úristen és Marics Peti: Én voltam az osztály bohóca

Hirdetés

Úristen és Marics Peti: Én voltam az osztály bohóca

  • Testnevelés.
  • Foci.
  • Osztályfőnöki.
  • Informatika.

Ezek azok a tárgyak, amelyben Marics Peti igazán jól teljesített az iskolában. Persze, egy olyan srác, mint Marics Peti, mi mást is mondana, amikor önmagáról mesél, miközben – mint az kiderül – a matek is egészen jól ment neki. Igaz, csak addig, amíg ez a stúdium ki nem bontotta mélységeit – de ezzel sokan vannak így szerte e kis hazában.

Ezért aztán az sem meglepő, hogy Marics Peti a Valmar zenekar alapító tagjaként már erről énekel az Álmatlan esték című dalban:

Bocsi anya, nem lett egyetem

De amit csinálok, azt én szeretem

Hirdetés

Nem hiszem, hogy valaha befejezem

Mert már milliók fújják a szövegem

Mert ez történik, amikor egy fiatalembert elkapja a koncert- és médiavilág gépszíja. A lelke tele vagy vággyal, álmokkal, a mindennapok rohanása és darálója azonban olyan mélyen beszippantja, különösen akkor, ha mindezt még élvezi is, fürdik a népszerűségben, hogy nem is lehet mást tenni, mint menni, menni és menni…

A média megtol, nem kicsit

Másfél-két év Testnevelési és Sporttudományi Egyetem nem kevés, de egy olyan srácnak, mint ő, a foci és a zene volt a mindene. Miután távozott az egyetemről, otthonról is el kellett költöznie, de ez nem jelenti azt, hogy kihűlt volna a szülői szeretet. Csak a gyerekek vágyai nem mindig találkoznak a felnőttek vágyaival, arról nem is beszélve, hogy a sztárvilág egészen mást logikával dolgozik, mint ahogyan a szülők általában jövőt terveznek a gyermeküknek.

DSC0550

Fotó: Kaszás Tamás / Index

A Sztárban sztár műsora hamar felismerte, hogy a Marics Petiben lüktető tehetség nem csupán színpad-, hanem képernyőképes is. A közönség eleve rajong a csibészekért, a zsiványokért. Ezzel, persze, nem azt állítjuk, hogy Marics Peti csibész vagy zsivány volna, csaupán annyit, hogy a média olyan nagy lökést ad egy fiatalnak, melynek következményeit csak az tudja elviselni, képes a helyi értékén kezelni, aki azzal is tisztában van, honnan jön és hová tart.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/05/01/sunday-brunch-marics-peti-puskas-dallos-bogi-enek-zene-valmar/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Linczényi Márkó: Érzem magamban az erőt, hogy én lehessek az új Kozso

Linczényi Márkó: Érzem magamban az erőt, hogy én lehessek az új Kozso

Egyre kevésbé jellemző rá, hogy repülő kekszeknek szerezzen zenét, de az életének ilyen szakasza is …