2022. január 20., csütörtökMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
2022.01.20. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Újra közönség előtt rendezik meg a világ leghíresebb koncertjét

Hirdetés

Újra közönség előtt rendezik meg a világ leghíresebb koncertjét

Egy éve közönség nélkül rendezték meg a világ talán leghíresebb koncertjét, a Bécsi Filharmonikusok újévköszöntő előadását. Az esemény, melyet kilencven országban közvetítenek, és több milliós nézettségével bizonyítja, hogy a komolyzene nem csak úri huncutság. Tavaly a vírushelyzet nem tette lehetővé, hogy közönség előtt lépjen fel a zenekar, cserébe aki akart, az küldhetett online tapsot, amit élőben bejátszottak a Bécsi Zeneegylet Aranytermében.

A magyarok által is várva várt koncert 2022. január 1-jén 11:15-kor, a Wiener Musikverein Aranytermében lesz, a karmesteri pódiumon Daniel Barenboim fog vezényli. A művész együttműködése a Bécsi Filharmonikusokkal még 1965-ben kezdődött, 2009 és 2014 után pedig ez lesz a harmadik alkalom, hogy a híres újévi koncertet vezeti.

Straussok és riválisaik

Daniel Barenboim napjaink egyik központi művészalakja, zongoristaként és karmesterként évtizedek óta aktív Európában és a világ más városaiban, de számos projekt kezdeményezőjeként is hozzájárult a nemzetközi zenei élet gazdagításához.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/12/22/ujra-kozonseg-elott-rendezik-meg-a-vilag-leghiresebb-koncertjet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Még élt, amikor meztelenül vitték egy bőgőtokban

Még élt, amikor meztelenül vitték egy bőgőtokban

Végy három komédiás kedvű színészt, indítsd útnak őket – biztos lehetsz benne, hogy történeteket fognak …