2021. április 22., csütörtökMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.04.22. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Újabb fideszes színházigazgató, ezúttal Szolnokon

Hirdetés

Újabb fideszes színházigazgató, ezúttal Szolnokon

Az idén lejáró igazgatói posztra hárman adták be pályázatukat:

  • Kiss József korábbi művészeti vezető,
  • Szolnoki Tibor színművész, művészeti vezető és
  • Barabás Botond, a színház jelenlegi művésze.

A színházat 14 éve igazgató Balázs Péter korábban az Indexnek elmondta, nem kíván újra pályázni, mert idős már, és úgy érzi, eljött az idő a távozásra.

Ahogy a Magyar Narancs megírta, nem elhanyagolható az a tény sem, hogy Barabás Botond nemcsak a színházat 17 éve erősítő, Jászai Mari-díjas színművész, de a jelenlegi fideszes polgármester, Szalay Ferenc polgármester politikai tanácsadójának, Vörös Miklósnak a veje is, ráadásul kinevezésével még egy furcsa belterjesség jön létre: a színház jelenlegi sajtófőnöke Vörös Nóra (jelenleg már Barabás Nóra), Vörös Miklós lánya, aki 

így tehát férje igazgatói munkáját – amennyiben marad a színházban – sajtósként fogja segíteni.

Hirdetés

Ez azonban még csak egy dolog, egy másik az, hogy a lap szerint a színházigazgatói pályázat elbírálása onnantól kezdve vált botrányossá, hogy az önkormányzat oktatási és kulturális bizottságának jobbikos elnökét minden előkészítésből kihagyták. Berényi Gábort meg sem hívták a pályázatokat elbíráló kilenctagú, úgynevezett szakmai bizottságba, ellenben bekerült két fideszes politikus, Fejér Andor alpolgármester és Rusvai Károly iskolaigazgató, aki egyébként az oktatási és kulturális bizottságnak csak az alelnöke. (Az elnök tehát nem jelölhetett, az alelnök igen.) A jobbikos képviselő elmondta, végzettségüket tekintve egyiküknek sincs kompetenciája a feladathoz, politikai alapon „nyomta be” őket a polgármester a bizottságba.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/04/03/ujabb-fideszes-szinhazigazgato-ezuttal-szolnokon/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az Eldobható testek tarolt a Zsoldos Péter-díj átadóján

Az Eldobható testek tarolt a Zsoldos Péter-díj átadóján

Egyszerre két esztendő irodalmi termését díjazta ismét a hazai sci-fi-közösség. Hogy a 2020-as és a …