2020. július 11., szombatMa Nóra, Lili napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.11. Nóra, Lili Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Újabb amatőr restaurátor pusztított Spanyolországban

Hirdetés

Újabb amatőr restaurátor pusztított Spanyolországban

Újabb amatőr restaurátor tett tönkre egy festményt Spanyolországban, írja a The Guardian. Ezúttal a barokk művész, Bartolomé Esteban Murillo Szeplőtelen fogantatás című, Szűz Máriát ábrázoló festményének egyik másolata esett egy kontár áldozatául. Az 1660-as években készült, jelenleg a madridi Pradóban őrzött Murillo festményből egyébként mintegy harminc változatot festett a művész. 

Hirdetés

A másolat egy valenciai magángyűjtő tulajdonában van, ő kért fel egy amúgy bútorok és nem festmények restaurálásával foglalkozó szakembert, hogy tisztítsa meg a képet. Ahogy a fotókon látszik, ez nem igazán sikerült, a festmény felismerhetetlen lett az úgynevezett restaurálás eredményeképpen. A bútorrestaurátor két kísérletet is tett a helyreállításra, de az eredmény csak egyre rosszabb lett. Egyébként ezerkétszáz eurót kért a munkáért a megbízójától.

Az eset erősen emlékeztet a 2012-ben majomszerűvé “restaurált” spanyol Jézus-freskóval történtekre. Akkor egy másik önjelölt restaurátor, Cecilia Giménez egy spanyol falu templomában magánszorgalomból felismerhetetlenre restaurálta Elías García Martínez Ecce Homo című […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2020/06/23/murillo_festmeny_restauralas_kepzomuveszet_spanyolorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rajzpályázattal megtámogatva mutatják be a Masha és a Medve moziváltozatát

Rajzpályázattal megtámogatva mutatják be a Masha és a Medve moziváltozatát

Augusztus 27-én kerül országszerte a mozikba az orosz animációs ipar egyik legkedveltebb produktuma, a világsikerű …