2023. május 31., szerdaMa Angéla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
2023.05.31. Angéla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Új formátummal próbálkozik a Magyar Színház

Hirdetés

Új formátummal próbálkozik a Magyar Színház

A színház társulata nagy izgatottsággal vetette bele magát az új próbaidőszakba. Éppen csak befejeződött a Tüskevár című nagyszínpadi előadásuk premierje, máris újabb produkcióval készülnek. Érkezik ugyanis a Leporelló sorozat, melynek keretében három előadással is jelentkeznek 2023 tavaszán.

A babaszínházi előadások hasznosságát, szükségességét színházi alkotók, gyermekpszichológusok, neurológusok, dráma- és fejlesztőpedagógusok évtizedes kutatásai is alátámasztják 

– mondta dr. Zalán János, a magyar színház igazgatója. 

A hazai színházi tapasztalatok is igazolják, hogy azok a gyermekek, akik aktívan látogattak ilyen jellegű előadásokat, hamarabb megtanultak beszélni és gördülékenyebben vették a fejlődési akadályokat.

Hirdetés

Több céljuk is van ezzel a műfajjal. Először is sok vidám és meglepett arcot szeretnének látni az előadásokon, hiszen elsődleges céljuk a nevelés és a szórakoztatás. Továbbá nem szeretnék elengedni legfiatalabb nézőik kezét, ezért a négy játszóhelyükön úgy alakítják ki az előadásokat, hogy minden korosztály számára tudjanak programlehetőségeket kínálni.

A Babaszínházat követő projekt is már előkészítés alatt van, azonban az legyen egy következő beszélgetés témája

– tette hozzá a teátrum vezetője.

Óvatosan kell terelgetni a babákat

Nagy Petra, a Leporelló rendezője és a babaszínházi projekt vezetője a műfaj sajátosságairól elmondta, hogy a Babaszínház előadása ketté van bontva.

Az ilyen pici gyerekek 20-25 percig tudnak egy dologra fókuszálni, éppen ezért ennyi az előadás időtartama is, utána egy 20 perces közös játék következik. Az interaktív játék során a színészek felkínálnak játékokat a gyerekeknek, akik […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/03/31/babaszinhaz-magyar-szinhaz-zalan-janos/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Gioconda Belli, hazájából kitagadott író kapta a Zsófia királyné-díjat

Gioconda Belli, hazájából kitagadott író kapta a Zsófia királyné-díjat

A feminista és erotikus hangvételű munkáiról ismert Gioconda Belli nicaraguai költő, író nyerte idén a …