2022. július 7., csütörtökMa Appolónia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Appolónia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Új évaddal tért vissza a Netflix legőrültebb sorozata

Hirdetés

Új évaddal tért vissza a Netflix legőrültebb sorozata

Az Esernyő Akadémia (The Umbrella Academy) 2019 februárjában rögtön az első évadával hatalmasat szólt a Netflixen – hiszen az év egyik legnézettebb sorozata lett. Nem is csoda, hogy rohantak az emberek a tévé elé, hiszen ekkortájt még a mostaninál is nagyobb szuperhősőrület uralkodott a világban. A produkcióban egy diszfunkcionális családot ismerhetünk meg, a különleges képességekkel rendelkező testvérek azért jönnek újra össze, hogy felderítsék apjuk halálának körülményeit és megakadályozzák a világvégét.

Nem biztos, hogy mindenki tudja, de Az Esernyő Akadémiának alapul szolgáló képregény ötlete a My Chemical Romance nevű rockbanda frontemberének, Gerard Waynek a fejéből pattant ki annak idején. Ha ő nincs, akkor sokkal szegényebb lenne a Netflix kínálata, nem véletlenül írtuk a címben sem, hogy ez a sorozat rettenetesen agyament. Szükséges hozzá némi nyitottság, hogy ezt a trashbe hajló, de végtelenül szórakoztató őrületet valaki élvezni tudja.

TUA 210 Unit 02129RC2

Fotó: Christos Kalohoridis/netflix

A Netflix produkcióját eleinte az adta el, hogy mennyire nem hétköznapiak a főszereplői: a pár évet a Holdon élő, félig majom Luther (Tom Hopper), a celebből lett mentalista, Allison (Emmy Raver-Lampman), a meggyötört művész, Vanya (Elliot Page), a halálos aszaszin Diego (David Castaneda), a drogfüggő és a halottakkal kommunikáló Klaus (Robert Sheehan), na meg a gyerektestben ragadt és a jövőből visszatért Ötös (Aidan Gallagher) mind olyan figurák, akik külön-külön is elvinnék a hátukon a sztorit, nemhogy egyben.

Hirdetés

A második évad azzal ért véget anno, hogy Az Esernyő Akadémia az 1960-as éveket megjárva újfent megakadályozta az apokalipszist, ám visszatérve a saját idejükbe arra eszméltek, hogy valami nincs rendben. Apjuk az új idősíkon helyettük más kölyköket szedett össze, és megalapította A Veréb Akadémiát, amely még Az Esernyő Akadémiánál is sokkal halálosabb fiatalokból áll.

Esernyő a Veréb ellen

Egészen pontosan itt vesszük fel a fonalat, hogy a két akadémia egymásnak feszül, a régieknek nem tetszik, hogy „lecserélték” őket, míg az újak amiatt prüszkölnek, hogy a semmiből vetélytársaik akadtak. A fater, Sir Reginald Hargreeves (Colm Feore) meg csak pislog, mint béka a kocsonyában, hogy ugyan most mit kéne tenni… de ha mindez nem lenne elég, úgy tűnik, hogy harmadszorra is […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2022/06/23/az-esernyo-akademia-netflix-teve-szuperhos-gerard-way-szuperhos-kepregeny-adaptacio-s3-ajanlo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ha a nyers tej istállószagú, az nem éppen vidéki romantika

Ha a nyers tej istállószagú, az nem éppen vidéki romantika

A hazai sajtok az utóbbi időszakban komoly fejlődésen mentek keresztül, így azok a szakemberek, akik …