2023. február 3., péntekMa Karolina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.02.03. Karolina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Új érmét bocsátott ki az MNB

Hirdetés

Új érmét bocsátott ki az MNB

A Himnusz megírásának bicentenáriuma előtt tisztelgő emlékérmék képe azonos, csak értékjelzésük tér el. Az emlékérmék értékét alapanyaguk mellett tovább növeli az alacsony kibocsátási példányszám.

Az ezüst változatból 5 ezer darab, a színesfém változatból pedig 6 ezer darab készíthető összesen.

Hirdetés

Az emlékérmék előoldalán Kölcsey Ferenc félalakos portréja látható, akinek a ruházatába rejtve olvasható a költő vezetékneve. Az ábrázolás alatt egy korabeli toll utal Kölcsey Ferenc szerzőségére. A portré alatti két sorban olvasható az eredeti kézirat írásmódja szerinti „Hymnus” felirat, valamint a mű keletkezésének évét jelölő „1823” évszám.

Az előlapon találhatók továbbá az emlékérmék kötelező elemei: a portrétól jobbra, függőlegesen a „MAGYARORSZÁG” felirat tünteti fel a kibocsátót. Az előoldal alsó harmadában bal szélen két sorban a „2023” verési évszám utal a kibocsátás idejére, valamint a „BP” verdejel a gyártás helyére; jobb szélen a „15000”, valamint a „3000” értékjelzés, és a „FORINT” felirat jeleníti meg az emlékérmék névértékét.

Az emlékérmék hátoldalán a

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/01/23/magyar-nemzeti-bank-emlekerme-mnb-himnusz-evfodulo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Drog, alkohol, szupermodellek és szex a kádban

Drog, alkohol, szupermodellek és szex a kádban

A tavalyi Eurovíziós Dalfesztivál-győztes Måneskin azt énekli a Gossip című új számában, hogy üdvözlünk a …