2023. szeptember 22., péntekMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
2023.09.22. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Úgy láthatjuk Petőfit, ahogy eddig még sosem

Úgy láthatjuk Petőfit, ahogy eddig még sosem

A nemzet művészének tavaly megválasztott Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus évek óta szeretett volna Petőfiről darabot készíteni, erre idén kínálkozott a legmegfelelőbb alkalom, amikor a költő születésének 200. évfordulóját ünnepeljük – írja a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közleménye. A táncelőadás a művészházaspár, Zs. Vincze Zsuzsa érdemes művész és Zsuráfszky Zoltán közös rendezése, alkotása.

Nem született még magyar költő, aki több ihletet merített volna a népköltészetből, mint Petőfi Sándor, és nem volt rajta kívül más poéta, akinek a munkássága nagyobb hatással lett volna a magyar folklórra, a magyar néplélekre. 

Petőfi és a népi kultúra, a népdal, a népzene s vele együtt a néptánc szinte összeforrt.

Ennek a találkozásnak a legszebb és legérdekesebb pillanatait kívánja felvillantani a költő életét bemutató tánc-szín-játék, vagyis a prózai szövegekkel, zenével és tánccal kiegészített tánckoreográfia.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/05/30/magyar-nemzeti-tancegyuttes-szabadsag-szerelem-petofi-sandor-zsurafszky-zoltan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Ex-CIA-elemző az Indexnek: Magyarországot krízis idején mindig magára hagyják

Ex-CIA-elemző az Indexnek: Magyarországot krízis idején mindig magára hagyják

Mára a legtöbb ember hozzászokott ahhoz, hogy a zsebében lapuló apró, vékony, téglatest alakú szerkezet segítségével szinte …