2020. október 29., csütörtökMa Nárcisz napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 345,00 Ft
2020.10.29. Nárcisz Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 345,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Túrarekorder lett a színművész, ötvenhét nap alatt 2600 kilométert gyalogolt

Túrarekorder lett a színművész, ötvenhét nap alatt 2600 kilométert gyalogolt

Az Országos Kékkör Európa leghosszabb egybefüggő túraútvonala, amely három, önmagában is kiadós szakaszt, az Országos Kéktúrát, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát és az Alföldi Kéktúrát foglalja magában.

Az útvonal hossza – 2573 kilométer – nagyjából megfelel a Budapest és az Egyiptomi Hurghada közötti távolságnak, igaz, légvonalban ennyi.

– Az eddig csúcstartó is több mint két hónap alatt vándorolta végig. Ön miért vágott neki? – kérdeztük Csutka Istvánt. – Már régóta rajta volt a listámon – válaszolta a Debreceni Csokonai Nemzeti Színház volt igazgatója.

Csutka István

Fotó: Csutka István

Az elhivatott túrázó augusztus 13-án indult útnak Budapestről, Hűvösvölgyből, és 57 nap elteltével érkezett vissza ugyanoda. Napi ritmusát a természet határozta meg. Napfelkeltével kerekedett fel, és napnyugtakor verte fel a sátrát. Fedett menedéket csak akkor keresett magának, ha már a nem látta az esőtől az erdőt, illetve a túra dél-dunántúli részén kényszerült időnként vetett ágyban aludni, mert arrafelé sok az ismerőse, barátja, aki megsértődtött volna, ha elkerüli őket.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2020/10/11/turarekorder_lett_a_szinmuvesz_otvenhet_nap_alatt_2600_kilometer/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Alapító tag viszi tovább a szombathelyi színházat Jordán Tamás után

Alapító tag viszi tovább a szombathelyi színházat Jordán Tamás után

Szabó Tibor színművész lesz február elsejétől a Weöres Sándor Színház igazgatója, akinek kinevezését csütörtökön egyhangúlag …