2023. február 6., hétfőMa Dóra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.06. Dóra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Turai Barna: Hagyjatok már békén, nem tudom, ez borzasztó

Hirdetés

Turai Barna: Hagyjatok már békén, nem tudom, ez borzasztó

Nehéz elhinni, hogy Turai Barna zavarban volna attól, hogy nem tudja, miről is kellene beszélgetni. Hiszen ha valaki, ő biztosan képes bármiről és annak az ellenkezőjéről is bármit mondani.

Alighanem ez a tulajdonsága, valamint a megfigyelőképessége az, amire a nézők és a hallgatók felkapják a fejüket:

Jé, itt egy srác, aki kimondja, hogy mi van!

Hirdetés

Vagy minek kellene lennie. Barna – aki szombatonként az Indexen Linczényi Márkóval hozza ránk a frászt a Márkó és Barna Síkideg című műsorban – azt is elmondja, hogy sokan zavarba jönnek attól, hogy egyszer majd parodizálja őket is, miközben a célja ennél sokkal nemesebb.

Nem munkakör, személyiség

Szórakoztatni akar, okosan, figyelmesen, kellő iróniával, és a paródia mégiscsak az a műfaj, amelyben a parodizált önmagára – pontosabban legjellemzőbb stílusjegyeire – ismer.

Turai Barna és Puskás-Dallos Bogi

Turai Barna és Puskás-Dallos Bogi

Fotó: Németh Kata / Index

Arra persze mindig figyel, hogy olyat ne parodizáljon, amin nem lehet változtatni – beszédhiba, testalkat vagy bőrszín –, és ezt nem azért teszi, mert Turai Barnabás egy nonprofit szervezetnél diplomáciai érdekérvényesítéssel is foglalkozik, vagyis lehet, megszólnák, hanem mert ez alap. A kollégái amúgy is szeretik, ha influenszerként is jelen van, a főnöke büszke rá.

Azt ugyan nem tudja, mire jut a sokféle és egyfajta szórakoztatással, amire az online világ szinte minden felülete jó terep, de ahogyan mondja:

Van egy vízióm arról, hogy mi szeretnék lenni 15-20 év múlva, de ebben nincsen egy állás. Nem munkakört, hanem személyiséget látok magam előtt.

Turai Barna 2018-ban elutazott a CNN-hez Atlantába. Figyelt, látott, tanult, hónapokon keresztül CNN-szakemberekkel dolgozott. A tanulmányút legnagyobb tanulsága számára az, hogy mindennek van súlya. Azt  mondja, ott mindenki 120 százalék erőbedobással dolgozik, ezt a munkát itthon kevés helyen látja a médiában.

Arra törekszem, hogy bármit csinálok is, mögötte legyen egy messzire nyúló gyökérzet, ami mindent megtart 

– mondja, és felidézi, itthon Bánó András volt az első főnöke, hozzá gyomorgörccsel járt be dolgozni, Rónai Egontól pedig a rádiózást tanulta.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/11/27/sunday-brunch-turai-barna-puskas-dallos-bogi-televizio-sikideg-cnn-hirek-parodia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megkezdődött a velencei karnevál

Megkezdődött a velencei karnevál

Az MTI tudósítása szerint több mint száz gondola és ladik vonult végig a Canal Grandén: …