2022. január 18., keddMa Piroska napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2022.01.18. Piroska Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Tordai Teritől Mátyás király esküvőjéig

Hirdetés

Tordai Teritől Mátyás király esküvőjéig

Az örökifjú Tordai Teri: A Debrecenben született művésznő számos színpadi szerepe mellett olyan filmekben játszott, mint a Sellő a pecsétgyűrűn, a Háry János, az Egy magyar nábob, a Jó estét nyár, jó estét szerelem, A Pendragon legenda, a Mephisto, a Vörös grófnő vagy A névtelen vár című sorozat. 

„Az élet egy nagy színház, ahol vannak első sorok és királyi páholyok. Úgy vélem, kiérdemeltem egy szerény oldalpáholyt, ahol nézelődhetem” – nyilatkozta egy alkalommal.

Mátyás és Beatrix menyegzője: 1476. december 22-én pazar pompával tartották meg Budán Hunyadi Mátyás király és Aragóniai Beatrix, Ferdinánd nápolyi király leánya menyegzőjét. Beatrixnak meghatározó szerepe volt abban, hogy a magyar királyi udvar a reneszánsz műveltség egyik központjává vált.

Sólyom a sasfészekben: A hidegháború első éveinek hírszerző tevékenységébe enged bepillantást az izgalmas négyrészes krimisorozat, amelynek főhőse, a Koncz Gábor alakította Dóczy Pál a Magyar Bajtársi Szövetség katonai hálózatába beépülve, egyidejűleg a szervezet egyik meghatározó tagja, a gyönyörű Sárossy Ildikó kegyeibe is beférkőzve próbálja felettes megbízói utasításait végrehajtani. 

Hirdetés

A Tenkes kapitánya: 1963-ban készült tizenhárom részes, fekete-fehér magyar televíziós sorozat, amely a dicsőséges Rákóczi-szabadságharc idején játszódik Dél-Baranyában. A hetvenes években szinte minden gyerek végigizgulta, érdemes ma is megnézni.

A pisai ferde torony: tizenegy évig tartó rekonstrukció után húsz éve, 2001 decemberében […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/12/31/mtva-archivum-nemzeti-fototar-musorajanlo-tordai-teri-pisai-ferde-torony-matyas-kiraly/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az új Sikoly-filmen úgy rettegtünk, hogy majdnem kimentünk róla

Az új Sikoly-filmen úgy rettegtünk, hogy majdnem kimentünk róla

Wes Craven 1996-ban egy olyan horrorfilmet tett le az asztalra, amely egyszerre volt véres, ijesztő, …