2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Több mint négyszáz kiváló jelölt közül választják ki a legjobb ötvenet

Hirdetés

Több mint négyszáz kiváló jelölt közül választják ki a legjobb ötvenet

A legkiválóbb magyar teljesítményeket bemutató kezdeményezés tíz idei nagykövete január utolsó napján találkozik, hogy immár tizedik alkalommal összeállhasson az ötvenes lista, melyről a szavazók kiválaszthatják az idei nyertest. A szervezet nagykövetei a Dunakanyar egyik kies településére vonulnak el hétfőn, ahol az is eldől, ki kapja idén az ő fődíjukat.

Az elvonuláson ott lesz a Highlights of Hungary saját csapata is: Oláh Zsanett ügyvezető igazgató, Tomka Emese és Mihályi Réka.

Miért dolgozik a csapat

Oláh Zsanett 2020 óta dolgozik a Highlights of Hungaryval, hogy évről évre felhívják a figyelmet azokra az emberekre, szervezetekre, vállalkozásokra, akikről példát vehetünk a Kárpát-medencében.

Hirdetés

Harmadik éve a kezdeményezés cégként működik, melynek ő lett a vezetője, egyben a csapat irányítója, „osztályfőnöke”.

Három évvel ezelőtt még a díjátadóra irányult a legnagyobb figyelem. Azóta azon dolgozunk, hogy egész éves tartalommal töltsük meg a programot

– mondja az igazgató.

„Minden évad szeptembertől a következő év nyaráig tart” – tér a részletekre Oláh Zsanett. Ezalatt kiválasztják az új nagyköveteket, folyamatosan dolgoznak a nagyközönség megszólításán, aktivizálásán, hogy minél szélesebb körből érkezzenek új ajánlások. Roadshow-kon vesznek részt, minden lehetőséget megragadnak, hogy a jelöltek, a nagykövetek megoszthassák tapasztalataikat a nagyközönséggel.

Oláh Zsanett

Oláh Zsanett

Fotó: Kaszás Tamás / Index

A fődíjasok kiválasztása persze továbbra is központi eleme a Highlights of Hungary munkájának. A közönség idén is az ötvenes lista alapján dönthet a számára legszimpatikusabb jelöltről. A névsort és az jelölteket bemutató filmes és írásos anyagokat a kezdeményezés honlapján találják meg az érdeklődők.

Az ötvenes listára a tíz nagykövet által kiválasztott öt-öt jelölt kerül fel. A közönség az 50-es jelölti listából választhatja ki azt a 10-et, aki vagy amely a szívéhez a legközelebb áll. A március végi díjátadón a 10 legtöbb szavazatot kapott jelöltet mutatják be, ezenkívül átadják a különdíjakat és a 2 fődíjat: a nagykövetit és a közönség által megszavazottat.

A munka azonban korántsem ér véget a díjátadó ünnepséggel. Azt követően elkezdődik az országjárás, melyen a díjazottak és a nagykövetek is részt vesznek. Iskolákba, intézményekbe mennek el, nyaranta járják a fesztiválokat, különböző programokat, hogy minél szélesebb körben megmutassák azokat az embereket, szervezeteket, akik pozitív gondolatokat ébreszthetnek másokban, megmutatják, hogyan lehet Magyarországon hasznos, sikeres tevékenységet folytatni, amely mások javát is szolgálja.

A Highlights of Hungary működésének új eleme az idén elindított Mindennapi elismerés kampány – hangsúlyozta Oláh Zsanett. Ez arról szól, hogy bárki, aki lát, ismer, tapasztal valami jót, szépet, követendőt vagy egyszerűen csak kedveset a közvetlen közelében, írja meg, vagy készítsen róla rövidfilmet, és a Highlights of Hungary online felületein tudassa a világgal, hogy milyen csodák vannak körülöttünk. 

Munka és szerelem

Mihályi Réka előadóművész, énekes és jogász hivatalosan egy éve dolgozik a csapatban. Korábban is figyelemmel kísérte munkájukat, majd elénekelte Romhányi Áron szerzeményét, a dalt, amit a kezdeményezés himnuszának tartanak. Amikor megkérdezték tőle, hogy nem szeretne-e aktívan bekapcsolódni […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/01/29/highlights-of-hungary-olah-zsanett-elvonulas-otvenes-lista-fodij-nagykovetek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új kiállítás nyílt a Ferenczy Múzeumban

Szombaton nyílt meg a Ferenczy Múzeumban a Magyar Géniusz Program 65 millió forintos támogatásával megvalósuló kiállítás, A gyűjtemény …