2022. július 7., csütörtökMa Appolónia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Appolónia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Tíz film és sorozat, amit muszáj megnézni a frissen indult Disney+-on

Hirdetés

Tíz film és sorozat, amit muszáj megnézni a frissen indult Disney+-on

Bődületes kínálattal startolt el június 14-én hazánkban a Disney+, 900-nál is több film, 800 sorozat és 150 saját gyártású tartalom várja az előfizetőket a régóta várt streaming-szolgáltatón. A kínálatot szerencsére könnyen átláthatóvá tették, és külön szedték a Disney, a Pixar, a Marvel, a Star Wars, a NatGeo és a kifejezetten felnőtteket célzó Star alkotásait.

Ennek ellenére is a bőség zavarába ütközhet az ember, és hirtelen nehéz eldönteni, hogy mit nézzünk meg elsőnek. Épp ezért feltúrtuk a Disney+ kínálatát és előkapartunk tíz olyan filmet és sorozatot, amik szerintünk páratlan szórakozást nyújtanak. Önnek már csak a távirányítóért kell nyúlnia, és indulhat a banzáj.

Free Guy

A kicsit ficsúr, és mindig ugyanazt a harsány, sokat bénázó figurát játszó Ryan Reynolds sokaknak már a könyökén jön ki. Néha azért a 45 éves sztár még így is belenyúl a tutiba, főleg, amikor Shawn Levy rendezővel állnak össze. Kettejük bravúrja volt Az Adam-projekt a Netflixen, és nem sokkal korábban a Free Guy is. Ez utóbbi egy olyan rejtett gyöngyszem, amit sajnos kevesen fedeztek fel maguknak, pedig már az alapfelállás is rettenetesen ötletes: a főszereplő egy Guy nevű NPC, aki egy MMORPG-ben éli öntudatlan életét, egészen addig, míg rá nem jön, hogy egy videójátékban „raboskodik”. A Mátrixból persze Neóhoz hasonlóan ő is rövid úton szabadulna, ám a dolog nem olyan könnyű. A film főszereplő párosa, Ryan Reynolds és Jodie Comer ritka szórakoztatóak együtt, és Taika Waititi cégigazgatójától is kiköptük a kávénkat a röhögéstől. Könnyed néznivalónak a Free Guy tökéletes.

Hirdetés

Obi-Wan Kenobi

Éppen fut, és az utolsó epizódjára készül az Obi-Wan Kenobi első évada, melyben a 2005-ös A Sithek bosszúja óta először öltötte magára a bukott jedimester köpönyegét Ewan McGregor. A produkció nem csak azért érdekes, mert az előzmény és az eredeti trilógia közötti időben játszódik, amikor a kultikus karakter már Ben névre váltott és remetének vonult, hanem mert visszatér benne Hayden Christensen is, és itt debütál először élőszereplős formában Vader kivégzőosztaga, az inkvizítorok. A Disney+-on bemutatott Star Wars-sorozatok közül egyértelműen ez a „legstarwarsosabb”, szóval nem érdemes kihagyni. Főleg, hogy a gyerek Leiát alakító Vivien Lyra Blair is hatalmasat alakít benne, na és a 66-os parancs kiadása alatti órákat is eddig nem látott szemszögekből láthatjuk.

WandaVízió

A Marvel Studios első tévésorozata, a WandaVízió mindenkit levett a lábáról, köszönhetően a váratlanul kreatív alapfelállásnak. A történet szerint a gyászoló Wanda (Elizabeth Olsen) egy teljes amerikai kisvárost hajt uralma alá, csak azért, hogy mágiával feltámassza elhunyt szerelmét, az android Víziót (Paul Bettany), extraként pedig még gyerekeket is teremt maguknak. A produkció az amerikai szitkomok aranykora előtt tiszteleg minden részben, így a stílus látványosan változik. Bár a sorozat utolsó két része már nagyon tipikus, Marvel-akciófilmes lett, nem véletlen, hogy a WandaVíziót 23 jelöléssel szórták meg anno az Emmyn. Zse-ni-á-lis, higgyen nekünk.

Lost – Eltűntek

Viszonylag meglepődtünk rajta, de nagyon örülünk neki, hogy olyan klasszikus sorozatok is debütáltak a Disney+-on, mint a 2004-től 2010-ig az ABC-n vetített, hat évados Lost. Sokaknak ez volt az első igazi, amerikai sorozatos élményük, a pillanat, amikor rádöbbentek a nézők, hogy nem minden tévészéria mozog a brazil és mexikói szappanoperák szintjén. Hanem igenis, lehet az epizodikus formátumot magas minőségen művelni. A Lost pedig igencsak magasra tette a lécet, hatalmas drámázások mentek, misztikus és paradicsomi körítésben – az meg csak a hab volt a tortán, hogy a karaktereket ügyesen írták meg, mindenki megtalálta a túlélők között a kedvencét.

Luca

<iframe src="https://www.youtube.com/embed/mYfJxlgR2jw" title="Disney and Pixar’s Luca | Official Trailer | Disney+" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2022/06/17/disney-plus-teve-streaming-film-sorozat-ajanlo-top-10-lista/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ha a nyers tej istállószagú, az nem éppen vidéki romantika

Ha a nyers tej istállószagú, az nem éppen vidéki romantika

A hazai sajtok az utóbbi időszakban komoly fejlődésen mentek keresztül, így azok a szakemberek, akik …