2022. július 7., csütörtökMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Tiszteletbeli Oscart kap Michael J. Fox

Hirdetés

Tiszteletbeli Oscart kap Michael J. Fox

A filmakadémia tiszteletbeli Oscar-díjaival a testület kormányzói a filmművészet kiemelkedő alkotóit tüntetik ki évente.

David Rubin, a filmakadémia elnöke kiemelte, hogy Michael J. Fox, akinek idén a Jean Hersholt Humanitárius Díjat ítélték oda, „fáradhatatlanul támogatja a Parkinson-kór kutatását, és határtalan optimizmusa példázza, hogy egyetlen ember milyen hatással van milliók jövőjének megváltoztatására”.

Inspiráló és nagy hatású filmesek

Euzhan Palcyt a filmakadémia elnöke a filmtörténet úttörő filmeseként méltatta. Diane Warrennel kapcsolatban pedig kiemelte, hogy „zenéje és dalszövegei számtalan mozgókép érzelmi hatását fokozták, és zenei művészek generációit inspirálták”. 

Hirdetés

A Martinique-ről származó Palcy forgatókönyvíróként, rendezőként és producerként is elismerést szerzett pályafutása alatt. A négerek utcája című, 1983-ban bemutatott debütáló játékfilmje elnyerte a Velencei Filmfesztivál Ezüst Oroszlánját, ezzel ő lett az első fekete rendező, aki megkapta ezt a rangos díjat. Rendezte <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/06/22/michael-j-fox-peter-weir-tiszteletbeli-oscar-dij/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kólával öntöttek le egy festményt a Bosch-kiállításon

Kólával öntöttek le egy festményt a Bosch-kiállításon

Egy látogató kólával öntötte le az egyik kiállított festményt a Szépművészeti Múzeum Menny és pokol …