2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Tévedésből végezték ki – új magyar sorozat születik

Hirdetés

Tévedésből végezték ki – új magyar sorozat születik

Tomboló siker, álló ováció, szűnni nem akaró taps. Ritkán látni magyar színházban ilyen fogadtatást, és a Kőszívű – A Baradlay-legenda című musical meg is érdemli az ünneplést. Az viszont, hogy a közönség a darab végén állva élteti az alkotókat, egy nagyon is jól felépített folyamat betetőzése, ami – a darab írójától és zeneszerzőjétől a musicalben fellépő sztárokig – elsősorban a produkciót létrehozó művészek munkájából áll, emellett viszont számos olyan show-elemből és jól kitalált marketingfogásból, amit a néző nem tudatosít, egyszerűen csak úgy érzi, hogy egy estére kerek a világ.

DMOHA20220616017

Fotó: Mohai Balázs / MTI

Péntek este különösen kellemes idő volt a Margitszigeten – fedetlen szabadtéri színpad esetében ez fontos szempont. Az előző esti zuhénak nyoma sem maradt, de hőségtől sem kellett tartani – így érkezett meg a közönség az előadásra,

a legtöbben egyébként hajóval.

Hirdetés

Mert aki a Margitszigeti Szabadtéri Színházba vált belépőt, színházi hajójegyet is vásárolhat, és ezzel a lehetőséggel sokan élnek is. A színházból már kihallatszott az énekesek hangja, ahogy próbálták a nagyobb szólóikat, aztán a közönség elfoglalhatta a kényelmes széksorokat. (A büféből itt szerencsére csak kevés perec került be a nézőtérre, nem úgy, mint az ország egyik nagy múltú szabadtéri színházában, ahol végigeszi-pattogatott kukoricázza az előadást a közönség. Itt a színpad fölé boruló fákon csicsergő madarakat lehetett élvezni.)

Tisztelet Mécs Károlynak

Az előadás, ahogy ettől az alkotócsapattól már megszokhattunk, nem kezdődött el nyomban: először kijött a producer, Szabó László, aki felkonferálta korunk legjobb zenés színházi alkotóját, Szente Vajkot. Ennyi önpromó belefért, a darab író-rendezője pedig tovább is dobta a labdát, hogy ma este a legjobb énekeseket és legjobb táncosokat szerződtették, de előtte még elmondta, hogy a Puskás, a musical című darabjuknak már több mint 65 ezer nézője volt, és megkérdezte a nézőtéren ülőket, hogy közülük ki látta: 

gyakorlatilag mindenki föltette a kezét,

és érezhető volt, hogy rajongótáborral, egy közösséggel van dolgunk. Szente megköszönte, hogy ezek után a Kőszívű – A Baradlay-legendának is bizalmat szavaztak, ám az előadás megkezdése előtt sor került egy igazán szívet melengető gesztusra.

A nézőtéren ugyanis az egyik páholyban helyet foglalt az a Mécs Károly, aki Várkonyi Zoltán 1965-os A kőszívű ember fiai című filmjében Baradlay Richárdot játszotta. Szabó László bejelentésére Mécs Károly felállt, boldogan mosolyogva nézett körül, a közönség pedig hatalmas tapssal köszöntötte. Ritka gesztus ez a mai, viharokkal terhelt színházi világban, hogy összeér a jelen és a múlt, és egy fiatal alkotói csapat nyilvánosan is megemlékezik arról, kinek a nyomdokaiban lépeget, hogy egy nagy előd ilyen ünneplésben részesülhet, és olyan jelképes szerepet kaphat, mint itt: a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/06/19/koszivu-a-baradlay-legenda-musical-premier-kritika/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Látogasson Amszterdamba a Müpával!

Látogasson Amszterdamba a Müpával!

Ősszel folytatódik a Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) közös fesztiválja, az Európai Hidak, ezúttal …